Newsweek: Washington csak a túléléshez szállít fegyvert az ukránoknak, nem pedig Oroszország legyőzéséhez

2023. november 28. 09:28

Rettegnek az amerikaiak egy olyan hatalmi vákuumtól, ami Putyin után maradna – írja a lap.

2023. november 28. 09:28
null

Az ukránok készülnek a kemény télre, és nem valószínű, hogy a nyári ellentámadás sikere melengetné majd a katonák és civilek lelkét – ezzel a felütéssel indul a Newsweek cikke, amelyben arról értekeznek:  Kijev próbálja megtartani nyugati szövetségeseit, de egyre több a törésvonal.

A lap szerint legalább 2022 februárja óta azt hallani, hogy

 az USA csak a túléléshez elegendő fegyvert az ukránoknak – de nem a győzelemhez. 

 A cikk szerint Washington ugyanis attól tart, hogy egy orosz vereség káoszt idézne elő Oroszországban, akár Vlagyimir Putyint is elüldözhetik a vezetői pozícióból. Ez pedig ádáz regionális konfliktusokat eredményezne, a különböző csoportok be szeretnék tölteni a Putyin után hagyott hatalmi vákuumot – és így kezükbe kaparinthatnák a nukleáris fegyverek fölötti irányítást. Ez a forgatókönyv pedig óriási fejfájást jelentene a Fehér Háznak. 

Nyitókép: Andrew Caballero-Reynolds / AFP

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kohazi
2023. november 28. 20:23
Aki bízott az ukránok győzelmében az mind hülye,akkora volt a tét hogy Oroszország nem engedhetett ,mert a léte került volna veszélybe.Ezt nem gondolták végig az usában, jobb lenne ha imátkoznának putyinért hogy minnél tovább tudja stabilan tartani országát és ne száz hadúrral keljen a békéről tárgyalni
powerage
2023. november 28. 11:14
" A cikk szerint Washington ugyanis attól tart, hogy egy orosz vereség káoszt idézne elő Oroszországban, akár Vlagyimir Putyint is elüldözhetik a vezetői pozícióból. " Ehe. Csak ezért nem szállítanak elég fegyvert az oroszok legyőzéséhez, mert félnek a hatalmi vákuumtól. Hihető. Véletlenül sem az a helyzet, hogy az egész NATO ott áll letolt gatyával, mert egyszerűen nincs felkészülve arra, hogy egy valódi háborúban részt vegyen.
Jospehe998
2023. november 28. 10:56
Dobálhatnak amit csak akarnak az ukrán fekete lyukba. Fegyverek, pénz minden eltűnik nyomtalanul..
salátás
2023. november 28. 10:22
klassz,az oroszok meg épp annyival fognak többel támadni,hogy megtörjék az ellenállást ők ugyanis gyártanak is,nem csak ajándékokat kapnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!