Fanyalognak a franciák a megfilmesített Napóleonon, nem is alaptalanul

2023. november 30. 10:24

Az alkotók átestek a ló túloldalára.

2023. november 30. 10:24

Érthető, miért nem fogadták kitörő örömmel Ridley Scott új Napóleonról szóló filmjét – írta a Magyar Nemzet. A lap szerint a rendező túlságosan egyoldalúan mutatja a francia császár magánéletét.

Mintha a Napóleont gúnyoló korabeli újságcikkek filmes változata készült volna el”

– írta a Magyar Nemzet. Napóleont a film papucsférjként, csapnivaló szeretőkén és politikusként mutatja be, így nem hiába „fanyalognak a francia kritikusok”. Az is tetézi problémákat a filmmel, hogy alig mutat be valamit Napóleon motivációiból, tehetségéből és karizmájából. „Hárommillió ember haláláért felelős Hitler-prototípusként ábrázolnak egy rég halott fehér férfit, pont úgy, ahogy az napjaink »felvilágosult« Hollywoodjában divatos” – fogalmazott a lap. Ezzel pedig a film alkotói túlestek a ló túloldalára, „a túlkompenzáló tagadás pedig agyonnyomta őket”. 

***

Nyitókép: Scott Free Productions – Apple S / Collection ChristopheL via AFP

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
panyigai péter
2023. december 02. 11:13
Nem tudom, miért van az, hogy ha válaszolok valakinek, akkor eltűnik az illető bejegyzése, és annak helyén is az enyém látható. Elnézést kérek az érintettektől.
lesmiserables
2023. december 01. 12:35
Magyar nemesség még itt is képes volt Ausztriáért harcolni Napoleon ellen. Sose volt olyan Habsburg ellenesség (sajnos), mint ahogy azt tanítják nekünk a jobboldalon...
lesmiserables
2023. december 01. 12:33
Ha Hitler pária, akkor Napóleon is ugyanaz
ekeke1
2023. november 30. 17:32
https://www.volksliederarchiv.de/als-in-dem-grossen-voelkerkrieg-napoleon-geschichte-turnkunst/ Itt megvannak a dalok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!