Bayer Zsolt: Az emberek döntő többsége normális, a politikusok idióták (VIDEÓ)

2023. november 18. 16:16

A publicista legújabb videójában egy friss felmérés alapján közölte, hogy az emberek szerint Oroszország meg fogja nyerni a háborút.

2023. november 18. 16:16

„Nemrégiben ért véget egy 21 országot felölelő nagy kutatás, amelyben egyebek mellett részt vett az Oxfordi Egyetem is. És ahol arról kérdezték az embereket, hogy miképpen látják a XXI. század elején a világ geopolitikai helyzetét” – közölte Bayer Zsolt egy új videójában.

Bayer Zsolt a vlogjában arra is rámutatott, hogy a kutatásból sok egyéb mellett a következő dolgok derültek ki: az emberek döntő többsége már nem két szemben álló tömbnek látja a világot, ezzel szemben azt szeretnék, az a vágyuk, az óhajuk, hogy minden ország a saját érdekei mentén kössön mindenkivel legkülönbözőbb megállapodásokat, elsősorban gazdasági téren.

Így például az emberek döntő többsége azt vallja, hogy a saját hazájának igenis együtt kell működnie gazdasági kérdésekben Kínával,

és az emberek döntő többsége azt szeretné, hogy ha Kína jelen lenne a saját hazájának gazdaságában.

Az orosz-ukrán háborúról

Aztán az emberek döntő többsége azt gondolja, Oroszország meg fogja nyerni a háborút. Miképpen azt is gondolják ezzel összefüggésben, hogy nem lehet várni arra, hogy Ukrajna majd visszafoglalja az oroszok által elfoglalt területeit, hanem azonnali tűzszünetre és békekötésre van szükség.

Mindezzel szemben ma a nyugati mainstream politika kétpólusú világban gondolkodik, és azt próbálja elhitetni az emberekkel, hogy például Kínát ki kell zárni a világgazdaságból, a Nyugat nem működhet együtt sem Kínával, sem Oroszországgal és hogy Ukrajnát gyakorlatilag az idők végezetéig pénzzel, fegyverrel támogatni kell, kerül, amibe kerül. Magyarul a kutatásból, hogy ha megpróbáljuk a végső következtetéseket levonni, akkor az derül ki, hogy

az emberek döntő többsége normális,

ezzel szemben a mainstream nyugati politika, a mainstream nyugati politikusok döntő többsége pedig idióta.

Mi is az a populizmus?

És hogyha arra keressük a választ, hogy mi is az a populizmus, amire ugye elsősorban a magyar miniszterelnökre aggatják rá a jelzőt, akkor a válasz ebből a kutatásból szintén kiderül.

A populista ma az, aki az emberek döntő többségének akaratát, szándékát próbálja megvalósítani.

Az a populista ma, aki a normális többséggel van együtt. Már csak egy kérdés maradt hátra: mindez meddig tartható fenn?

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: Mandiner / Ficsor Márton

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. november 20. 10:07
Zsozsó a fidesz végbélnyílása. 🫢
pesszimista
2023. november 19. 09:48
Ebből még baj lehet , ha Bayer egy kalap alá vesz mindenkit és sommás ítéletet mond.
mc-foker
2023. november 18. 18:17
Ha a szolgalelkű seggnyalók fővezére Bayer Zsolti jelenti a "normális" emberek etalonját, akkor inkább jöjjenek a tálibok.
Bell & Sebastian
2023. november 18. 17:49
Foxi-maxit végzettként tudnia kell, hogy békeidőben a gazdaság határozza meg a politikát, és nem fordítva. Ha ez a jobboldalon fordítva lenne, akkor most nem állna Magyarország permanensen hadban, vagyis nem regulázhatná a kormány a gazdaságot. De az is jó válasz, hogy az egésznek semmi köze a pártálláshoz, mert ameddig nem változik a rablókapitalista termelési mód és a mindent lefölöző bankrendszer, kreatív bútortologatással telik az időnk a kuplerájban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!