A cseh miniszterelnök Németországban és Csehországban is bevásárolt: az eredmény döbbenetes (VIDEÓ)

2023. november 07. 09:24

Petr Fiala rájött, hogy olcsóbban tudja beszerezni az alapvető termékeket a németeknél.

2023. november 07. 09:24

Petr Fiala cseh miniszterelnök ellátogatott egy német és egy cseh bevásárlóközpontba, ahol ugyanazokat a termékeket vásárolta meg, azonban egy cseppet sem örült a látottaknak – írta meg az Expats.cz.

A kormányfő rámutatott, hogy a legtöbb termék olcsóbb Németországban, sőt olyan is akadt, aminek még a kiszerelése is nagyobb ott. Fiala a vásárlása során szerzett tapasztalatait megosztotta az X-en is, ahova feltöltött egy videót az élményeiről.

A felvételen az látszik, hogy paradicsomot, tojást, kenyeret, és egyéb alapvető terméket vásárol.

Arról számolt be, hogy Németországban kevesebb mint 20 euróba (7600 forintba) került.

Ezt követően Csehországban is megvásárolta ugyanazokat a termékeket,  legtöbből sikerült ugyanattól a gyártótól beszerezni. Az otthoni bevásárlás 60 koronával, azaz körülbelül ezer forinttal többe került, miközben Németországban jóval több az átlagfizetés, mint a cseheknél.

A felvételt itt tudják megtekinteni:

Nyitókép: X

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. november 08. 14:03
Nem Németországban élek, de annyit tudok, hogy nálunk bizonyos termékek drágábbak, ott meg a legtöbb szolgáltatás. Vagy kb az összes. Csak erről kevesebbet beszélünk, hogy egy férfi hajvágán itthon kijön 2-3 ezer forintból, kétlem, hogy ez kijönne 8-10 alatt. Valahogy ezért járnak hozzán fogorvoshoz és nem fordítva. És biztos kedvesebbek az ottani autószervízek, de azt kötve hiszem, hogy olcsóbbak is lennének. Az építőipar is azért tud ott magasabb fizetést adni, mert a megrendelőtől is többet kér el. Minden esetre azért érdekes, hogy az árak itthon azokban a szektorokban magasabbak, amiket a nyugati láncok dominálnak. Ahol kisvállalkozók dolgoznak, ott igen messze a paritás.
herceg-3
2023. november 08. 07:03
Lehet, hogy Németországban egyes (és nem minden) élelmiszer olcsóbb (én is ott élek, tudom), de nagyon sok minden más sokkal drágább, mint Kelet-Európában. Próbáljon meg Fiala úr Németországban pl. mézet venni, hogy csak egyet emeljek ki a sok közül!
950BD1
2023. november 07. 20:19
Ha ez most tényleg meglepte a fazont mint miniszterelnök, akkor az elég nagy baj.
ZUzoli Süli
2023. november 07. 19:29
na ott is megy a momentum féle idiótaság ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!