Vasárnap sincs megállás: folyamatosan gyűjti össze a migránsokat a szerb rendőrség Szabadka környékén

2023. október 29. 17:37

A speciális egységek átkutatják az erdős területeteket, és a gyanús járműveket.

2023. október 29. 17:37
Szabadka, Szerbia, migráns, fegyver

Továbbra is folyik a szerb rendőrség speciális egységeinek akciója Szabadkán, és a település környékén – számolt be róla a Pannon RTV. A portál a rendőrök nem csak az erdős szakaszokon razziáznak, hanem a forgalmasabb utak mentén is ellenőriznek minden gyanús járművet. A rendőrség több ideiglenes tábort is kialakított  a magyar határ mentén húzódó erdős szakaszok közelében. Eközben pedig továbbra is folyamatosan zajlik az illegális migránsok utáni keresés a térségben.

A portál arról is beszámolt, hogy a magyar és a szerb hatóságok megegyeztek, hogy a határ magyar oldalán elfogott migránsokat ezentúl a magyar rendőrök nem fogják a kerítésnél található kapuknál, úgymond áttoloncolni Szerbiába, hanem

felveszik majd a kapcsolatot a szerbiai hatóságokkal, és ezeket a migránscsoportokat a szerb rendőrség fogja majd átvenni.

Erre azért van szükség, hogy az elfogott migránsok ne maradjanak a határ közelében, hanem  távolabbi befogadóközpontokba kerüljenek.

A szerb rendőrség akciója azután indult, hogy órákon át tartó lövöldözés hallatszott péntek hajnalban Magyarország déli határának szerb oldalán, Horgos környékén. Ahogy arról portálunk is beszámolt egalább három migráns meghalt, egy pedig megsebesült péntek hajnalban migránsbandák közti lövöldözésben a magyar határ melletti Horgos külterületén. Az utóbbi néhány hónapban több leszámolás is történt a magyar-szerb határ közelében migránscsoportok és embercsempészbandák között.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bornemissza-3
2023. október 29. 22:35
Ez a több száz szerb rendőr eddig hol volt? Ha már előkerültek, eztán maradjanak is ott, és ássák el a lövöldöző migránsokat, akiket a magyar határőrök le fognak lőni a szerb oldalon.
bornemissza-3
2023. október 29. 21:54
A szerbekkel pedig megegyezést kell kötni, hogy a jelentett hullát eltakarítják reggelre.
bornemissza-3
2023. október 29. 21:50
Akinél fegyvert látnak, azt le kell lőniük.
bornemissza-3
2023. október 29. 21:49
Mesterlövész tornyokat kell telepíteni a határtól ötszáz méterre kilométerenként, éjjellátóval felszerelve és teljes tűzparanccsal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!