Súlyos vádat fogalmazott meg a bolgár miniszterelnök – ezúttal is Orbán és Vucic került a célkeresztbe

2023. október 30. 14:55

Nikolai Denkov szerint elég idő volt már arra, hogy az uniós tagállamok alternatívákat keressenek, és belássák, hogy a Gazprom által elért profit Putyin háborús gépezetét táplálja.

2023. október 30. 14:55

Nikolai Denkov miniszterelnök jelezte, hogy kormánya nem tervezi a Bulgárián áthaladó orosz gáztranzitra kivetett adó visszavonását, és közölte, hogy céljuk a Gazprom nyereségének csökkentése – számol be a Blooberg. 

A bolgár vezető szerint elég idő volt már arra, hogy az uniós tagállamok alternatívákat keressenek, és belássák, hogy a Gazprom által elért profit Putyin háborús gépezetét táplálja. 

Denkov azt mondta, hogy nyitott a tárgyalásokra mind Budapesttel, mind Belgráddal. Ugyanakkor azzal vádolta Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Aleksandar Vucsics szerb elnök kormányát, hogy tárgyalások helyett az áremelkedéstől való alaptalan félelmet szítják. 

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Nikolai Denkov bolgár miniszterelnök Zelenszkij ukrán államfő társaságában (Nikolay DOYCHINOV / AFP)

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. november 06. 15:10
Tombol a demokráCIA Bulgáriában. Ostoba csicskák.
formaegy-2
2023. november 06. 11:21
"Súlyos vádat fogalmazott meg a bolgár miniszterelnök – ezúttal is Orbán és Vucic került a célkeresztbe" Nézzük csak mit várnak a bolgárok? "Románia és Bulgária még idén csatlakozhat a schengeni övezethez" Remélem M.o. NEMMEL !!!!!!!!!SZAVAZ !!!!!!!!!!!!!!
Kétes
2023. november 02. 17:04
1./ A törökök NATO tagként felügyelik a Boszporuszt és mégsem korlátozzák a ruszki hadihajók áthaladását. (Igaz persze, hogy ezt egy nemzetközi szerződés szabályozza, de megtehetnék.) 2./ A bolgárok mi az annyjuk p.csájáért okoskodnak. Akkor most mi az áthaladó bolgár hajókat, autókat, vonatokat személyeket vámoljuk meg?
123321
2023. november 02. 09:51
semmi köze hozzá az arrogáns szardarabnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!