Putyin: Az eszkaláció az amerikai politika kudarcának következménye

2023. október 10. 18:25

„Ez szemléletes példája az Egyesült Államok közel-keleti politikája kudarcának” – mondta az orosz elnök.

2023. október 10. 18:25

A palesztin-izraeli konfliktus eszkalálódása a közel-keleti rendezés ügyét monopolizálni próbáló amerikai politika kudarcának következménye – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor kedden a Kremlben fogadta Mohammed asz-Szudáni iraki kormányfőt.

„Sajnos a helyzet hirtelen kiéleződésének vagyunk tanúi a Közel-Keleten. Azt hiszem, sokan egyetértenek velem abban, hogy

ez szemléletes példája az Egyesült Államok közel-keleti politikája kudarcának,

amely megpróbálta monopolizálni a rendezést, de sajnos nem törődött azzal, hogy mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokat találjon” – mondta az elnök, aki első alkalommal fejtette ki nyilvánosan álláspontját azt követően, hogy a Hamász megtámadta Izraelt.

Putyin rámutatott, hogy meg kell oldani a szuverén palesztin állam létrehozásának kérdését. „Az Egyesült Államok mindkét félre nyomást gyakorolt. Hol az egyikre, hol a másikra. De minden alkalommal anélkül, hogy figyelembe vette volna a palesztin nép alapvető érdekeit. Mindenekelőtt arra gondolok, hogy

végre kell hajtani az ENSZ Biztonsági Tanácsának a független, szuverén palesztin állam létrehozására vonatkozó határozatait”

– hangoztatta az orosz elnök.

Putyin hangsúlyozta, hogy a palesztin-izraeli konfliktusban a civileknek okozott károkat „minimalizálni kell, és nullára kell csökkenteni”, és a konfliktusban álló összes félnek ehhez kell igazodnia.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
macskusz-4
2023. október 10. 19:37
A politika jószelleme.
templar62
2023. október 10. 19:36
Apokalipszis , episod 666 .
gyzoltan-2
2023. október 10. 18:59
"Putyin: Az eszkaláció az amerikai politika kudarcának következménye" Kétségtelen, Izrael buldog dogja, pitbullja, láncos kutyája az USA... Ezen vitatkozni sem lehet.., akár profitálhatnak is a "gazda" gondjaiból..!
lájkbajnok
2023. október 10. 18:56
Csak a terrorállamok nem ítélték el a támadást és nem fejezték ki a részvétüket. Irán, Putyinisztán, Észak-Korea.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!