Őrizetbe vették Vlagyimir Putyin egyik fontos szövetségesét

2023. október 31. 13:06

Alekszej Kuzmicsev orosz oligarchát adócsalással és pénzmosással is gyanúsítják.

2023. október 31. 13:06

Adócsalás, pénzmosás és a nemzetközi szankciók megsértésének gyanújával előállították Alekszej Kuzmicsov orosz oligarchát Franciaországban – közölte kedden a francia pénzügyi ügyészség. 

Alekszej Kuzmicsev korábban az egyik legnagyobb oroszországi adófizetőnek számító Alfa Bank egyik főrészvényese volt. A Saint-Tropez-ban hétfőn őrizetbe vett üzletember párizsi otthonában házkutatást tartottak és a földközi-tengeri Var megyében is nyomoztak az ügyében – számolt be róla az ügyészi hivatal. Kuzmicsov kedden még őrizetben volt, de egyelőre nem emeltek vádat ellene. Ügyvédje sem nyilatkozott még az ügyben.

Ezt is ajánljuk a témában

A francia vámhatóság tavaly lefoglalta az orosz oligarcha La Petite Ourse és La Petite Ourse II nevű jachtját Kuzmicsov Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz fűződő szoros kapcsolatai miatt, az Európai Unió szankcióinak részeként.

(MTI)

Nyitókép: AFP/MIKHAIL KLIMENTYEV

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 31. 19:22
Majd kiesik egy ablakon…vagy megmérgezi a kágébé…
tintapaca
2023. október 31. 15:57
A nyugat szerint az oroszokkal szemben minden megengedhető. Mi ezt a magatartást már megtapasztaltuk néhány száz év óta. De az oroszoknak van erejük a visszavágásra! Most vágják vissza Macront és Franciaországot Afrikában!
fogas paduc
2023. október 31. 15:52
Genge próbálkozás. A Hunter kölökkel mi az ábra? Ja, a Gyuri bácsi leülte már a 2,5 év börtönét Franciaországban? És a Kajla Évával mi újság? És az Ursulával?
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. október 31. 14:27
A vezetékesen éppen Vityusenkát hívja a következő pekingi eligazításra: - De ezúttal el ne felejtsd bevenni az epilepszia elleni gyógyszeredet, höhöhö! 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!