Senki nem reagál arra, hogy Pressman összejátszott egy orosz oligarchával

2023. október 20. 16:30

A Magyar Nemzet megkereste az amerikai legfőbb ügyészt, Ursula von der Leyent és Vologyimir Zelenszkijt is.

2023. október 20. 16:30

Nem reagálnak David Pressman legújabb botrányára azok, akik máskor hangosan szólalnak fel Oroszország ellen – írja a Magyar Nemzet. A lap amiatt érdeklődött többeknél, milyen következménye lesz annak, hogy az Egyesült Államok budapesti nagykövete összejátszott egy orosz oligarchával, aki sajtóbeszámolók szerint kapcsolatban áll Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai diplomata ugyanis kapcsolatba hozható azzal a Mihail Prohorovval, aki egyike Oroszország tíz leggazdagabb emberének – a vagyona a Forbes szerint elérheti a nettó 11 milliárd dollárt, jelentős részesedései vannak az orosz energetikai, bank- és biztosítási szektorban –, és a nemzetközi sajtóhírek szerint sikerrel bújik ki a gazdasági szankciók negatív hatásai alól. A Magyar Nemzet megkereste az amerikai legfőbb ügyészt is. Merrick Garlandtól azt akarták megtudni, folyik-e esetleg már nyomozás amiatt, hogy Pressman kapcsolatba került egy orosz oligarchával. A nagykövet ugyanis a magyarországi kiküldetése előtt évekig egy ügyvédi irodánál dolgozott, amely jelentős tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi büntetőintézkedésekben és az exportszabályozási ügyekben. 

Pressman vagyonnyilatkozata szerint a cég, amelynél ő maga is szerepet vállalt, jogi szolgáltatásokat nyújtott egy Ellen Pinchuk nevű nőnek, aki nem más, mint a Mihail Prohorov amerikai ügyleteit egyengető személy.

A Magyar Nemzet levelet írt Ursula von der Leyennek is. Az Európai Bizottság elnökétől azt kérdezte, mit szól hozzá, hogy az USA budapesti nagykövete segített kibújni a büntetőintézkedések alól egy orosz oligarchának, ezzel pedig valójában összejátszott egy orosz oligarchával. A lap megkereste Volodimir Zelenszkijt is. Az ukrán államfőtől azt szerette volna megtudni: mit szól hozzá, hogy az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete ilyen viszonyban van egy orosz oligarchával.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Interista
2023. október 21. 16:55
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT dupla golyóval! Körönként metiles VODKA "KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! külön kérésre polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak az ostobábbak írjanak vissza ide! Akkor ide írom neked : SÍK HÜLYE VAGY !!!
szarvas-2
2023. október 21. 16:43
Bármelyiknek erre reagálni életveszélyes. A deep state médiagőzhenger áruloként mutatná fel. Csak a kussolas marad.
zsolti123
2023. október 21. 14:56
Nagy veszélybe sodorta Biden az Izraelbe küldött amerikai katonákat. Az esetet súlyosbítja, hogy az amerikai elnöknek, a fegyveres erők főparancsnokának ÉPP AZOKAT AZ ALAKULATOKAT SIKERÜLT KOMPROMITTÁLNIA, AKIKET TITKOS KÜLDETÉSEKKEL BÍZTÁK MEG A TERRORISTÁK LIKVIDÁLÁSÁVAL KAPCSOLATBAN. https://www.origo.hu/nagyvilag/20231020-izraeli-haboru-hamasz-tuszok-terroristak-joe-biden.html
zsolti123
2023. október 21. 14:53
Szégyen amerókára, a vezetésre. De Bidét se szégyellik... https://magyarnemzet.hu/belfold/2023/10/pressman-szankciok-puytin-oligarchat-hurok
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!