Orbánozós bakira bukkant a Washington Post

2023. október 12. 11:49

Egy könyv a „demokrácia bérgyilkosai” között említi Orbán Viktort, de azért hozzáteszi, hogy a magyar miniszterelnök törvényes választási rendszer eredményeként került a kormányfői székbe.

2023. október 12. 11:49

Steven Levitskynek és Daniel Ziblatt-nak az Egyesült Államok alkotmányáról is Orbán Viktor jutott eszébe – írta meg a The Washington Post. A „Kisebbség zsarnoksága” című könyvben a professzorok az USA alkotmányának módosításait elemzik, valamint összevetik a változtatások hatásait a demokrácia alakulásával.

Ezt is ajánljuk a témában

Levitsky és Ziblatt a könyvben a „demokrácia bérgyilkosairól” is írnak, és példaként felsorolják többek között Orbán Viktort, aki véleményük szerint kihasználta a magyarországi választási rendszer sajátosságait, és ezután többször módosította az alkotmányt. „Mindezt nagyrészt a törvényes magyar választási rendszer eredményeként” – írják a kötetben, azaz

összességében »törvényes bérgyilkosnak« írták le a magyar miniszterelnököt.

A dolog pikantériája, hogy a könyvben az már nem szerepel, hogy a Fidesz-KDNP sorozatban négy választást nyert meg kétharmados többséggel.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 13. 20:36
Hitvány pártállam lett újra az ország.
Roadkill
2023. október 12. 14:45
nincs új a nap alatt, az intellektüel zsidók osztják az észt, mindent is jobban tudnak, még könyvet írni is, vajon miért nem az amerikai politika visszásságait kutatják, a választási csalást, a soros pénzelte ügynököket, meg a többi fincsiséget?
Ez D-dúr és e-moll
2023. október 12. 14:06
"bandi0723-2 ---> Ez D-dúr és e-moll 2023. október 12. 13:30 "3,1m vs. 1.9 m!" (By "szerintem" kommentelő) Ezekután, mégis ki a tosznak kéne kormányoznia, az országot!?..." Nem az a kérdés, hogy ki, hanem az, hogyan!
Hangillat
2023. október 12. 13:57
„Kisebbség zsarnoksága” A balsevik mentalitás a bolseviki túlélése: Lenin bolsevikjai a 'többség'- jelentés ellenére kisebbségben voltak, míg a többségiek 'mensevik' vagyis kisebbséget jelentettek. Ezt csak egy kis háztáji revolúcióval lehet megbuherálni ,buharinizálni. Médium-árjai besorolás- lám demokratikus ugyan a választás, ám a többség kisebbség lesz, vagy a többségi voks autokratizmust, fasizmust és a média árjai kézikönyv szerinti egyéb tűrhetetlenségi együtthatót eredményez. Az ultraliberális-balsevik szellemi massza díszletként tekint a jobber demokratára, mint választásokon való vesztesre. Egyébként legye nagyvonalú, a demokrata haladárok futballkapuja lehessen megfordítva, az alapvonal és a kapu közötti sávon támadhat a jobber csapat míg az ő kapujuk hagyományos módon álljon. Az eszményi képet már megalkották: elég ha az ultraliberális demokraták által a vezetésre javasolt, az arra érdemesült jelöltek kaphatnak demokratikus felhatalmazást a kormányzásra. Ukmukk-fuck.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!