Az ENSZ-főbiztos figyelmeztette Izraelt: a polgári lakosságot veszélyeztető ostrom tilos!

2023. október 10. 11:06

Reagált a Gáza ostromáról szóló izraeli bejelentésre Volker Türk.

2023. október 10. 11:06
null

A nemzetközi jog szerint tilos minden olyan ostromzár, amely a polgári lakosságot veszélyezteti – szögezte le kedden Izrael Gázai övezetet célzó támadásaival kapcsolatban az ENSZ emberi jogi főbiztosa. Közleményében Volker Türk felhívta a figyelmet arra, hogy a régióban polgári létesítményeket is támadás ért, és civil áldozatokról is tudni.

Ezt is ajánljuk a témában

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfőn jelentette be a Gázai övezet „totális blokádját”, leszögezve,  hogy Izrael mostantól sem villanyáramot, sem élelmiszert, sem üzemanyagot nem enged be az övezetbe. Jiszráel Kac infrastrukturális miniszter a vízellátás leállítását jelentette be.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)
 Nyitókép:  MTI/EPA/Mohamed Szaber

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2023. október 10. 18:58
Teccet szólni a Hamasznak előtte. Mert mintha polgári lakosságot öltek volna javarészben és célzottan csakis azt.
kingsjewel
2023. október 10. 17:06
A mocsok terrorista ölhet ártatlanok? Végre valaki helyreteszi őket. Izrael nem vacakol, mint Európa.
Oldalkosár
2023. október 10. 14:35
"A nemzetközi jog szerint tilos minden olyan ostromzár, amely a polgári lakosságot veszélyezteti." Mellékes, de az oroszok is pont ezért nem tudnak előre haladni. Nem vállalják be polgári áldozatok magas számát. Persze messziről szétlőhetnék a városokat, a benne rejtőző katonasággal együtt, de annyi áldozattal járna, hogy az még feltehetően a vele szövetséges országok haragját is kiváltaná.
Robi54
2023. október 10. 13:50
Zsidó fiatalokat megtámadni és lemészárolni szabad az ENSZ szerint? A zsidóknál a szemet szemért,fogat fogért törvénye érvényesül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!