Újabb műrepülő-baleset – meghalt egy 5 éves kislány Olaszországban

2023. szeptember 16. 20:13

Az olasz akrobata pilótacsapat egy bemutatóra készült, amikor az egyik gépük lezuhant.

2023. szeptember 16. 20:13

Lezuhant az olasz Frecce Tricolori akrobatikus légicsapat egyik repülőgépe szombaton az északi Torinó városa mellett egy gyakorlórepülés közben, egy gyermek a földön életét vesztette – jelentette az olasz média.

A repülőgép vagy annak részei a jelentések szerint egy családot szállító autónak csapódtak, és megöltek egy 5 éves kislányt. 

Egy 9 éves gyermeket és a szülőket égési sérülésekkel kezelték az ANSA olasz hírügynökség szerint. A pilóta katapultált, és állítólag ő is égési sérüléseket szenvedett.

A balesetről készült videón kilenc repülőgép látható két szoros V alakzatban, mielőtt az egyik gép a többi alá süllyed és lezuhan, tűzgolyót küldve a levegőbe. A videón látható, ahogy a pilóta röviddel a becsapódás előtt ejtőernyővel katapultál egy kerítéssel elkerített repülőtéren belül.

A baleset állítólag a torinói Caselle repülőtérről való felszállás után történt, az északi iparváros közelében. 

Az olasz akrobata pilótacsapat

A Frecce Tricolori Olaszország első számú akrobata pilótacsapata, az olasz légierő része. Jellemzően nemzeti jelentőségű eseményeken hajtanak végre drámai átrepüléseket, és piros, zöld és fehér füstcsíkokat hagynak maguk után az olasz zászló színeinek megfelelően. 

Az alakulat vasárnap egy bemutatóra készült, amely az olasz légierő 100. évfordulója alkalmából tartott események részeként került megrendezésre.


 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. szeptember 17. 11:18
A műrepülő lezuhanását a tegnap esti hiradás szerint a motorházba repült madár vagy madarak okozták, a motor működését leblokkolva. Egy ilyen mutatvány egy ártatlan autós családjának okozott tragédiát. Nem vagyok hive az ilyen virtuskodásnak. 1988-ban a német Ramsteinban éppen ilyen műrepülés következtében lezuhant repülő 7O ember életét oltotta ki. -- Fellélegeztem , amikor a Lánchid alatt és feletti tervezett virtusrepülést lemondták pár évvel ezelőtt augusztus 2O-án. Mi szükség van erre? ilyenkor nincs környezetvédelem és veszély ?
Kaldvi
2023. szeptember 17. 04:01
lesz vmi hír h pilótahiba v géphiba, vagy ez a téma is elsüllyed a rohadt ukrajnás cikkek közt?
Genusnextgen
2023. szeptember 16. 21:58
Megint lebukott egy pedofidkány. Ők így védik a magyar gyermekeket Buksikák.
Atti bá
2023. szeptember 16. 21:14
Betiltani az egész önmutogató nagyfiúskodó majomkodást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!