Robbanás történt egy Ukrajnába tartó gabonaszállító hajó mellett

2023. szeptember 20. 18:46

A román hatóságok azonnal aknaszedő hajót és búvárokat küldtek a környékre, illetve készenlétbe helyeztek egy helikoptert is.

2023. szeptember 20. 18:46

Az ukrajnába tartó teherhajó legénysége szerda reggel robbanást észlelt a hajó mellett, amikor az ukrán határ közelében megpróbáltak felhajózni a Dunán. A román hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben – írja a Financial Times.

A teherhajó legénysége szerda reggel észlelte a robbanást miután elhagyták a romániai Sulina kikötőjét. A Duna deltájában, a Fekete-tenger partján fekvő kikötőváros alig pár kilométerre fekszik az ukrán határtól.

A román hatóságok azonnal aknaszedő hajót és búvárokat küldtek a környékre, illetve készenlétbe helyeztek egy helikoptert is. A hajó legénységét sértetlenül kimentették

– írta a lap. 

Bukarest vizsgálatot indított az ügyben, Marcel Ciolacu román miniszterelnök szerint a legnagyobb valószínűsége annak van, hogy egy 

elsodródott tengeri aknával ütközött a teherhajó, de egyelőre nem lehet kizárni a balesetet sem.

Ha valóban akna robbant fel, akkor nehéz lesz megállapítani, hogy ukrán, vagy orosz robbanószerkezet volt-e, mivel a környéken mind a két fél nagy számban engedett a tengerbe a fegyverekből.

A mentésről készült videó is, itt tekintheti meg:

Nyitókép: X

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyivadász
2023. szeptember 20. 23:40
“ Ha valóban akna robbant fel, akkor nehéz lesz megállapítani, hogy ukrán, vagy orosz robbanószerkezet volt-e” Ugyan már! Kit akarnak ezzel hülyíteni? Ismerjük már a dörgést! Nyilván emberiség elleni bűncselekményt elkövető gonosz orosz akna volt az. A demokráciavédő, európai értékek mellett elkötelezett ukrán aknák nem így robbannak.
elfújta az ellenszél
2023. szeptember 20. 20:49
Mégis robban a puliszka
namégmitnem
2023. szeptember 20. 20:22
Fegyverszállító hajón robbant fel valami a rakományban.
namégmitnem
2023. szeptember 20. 20:15
Fegyverszállító hajón robbant fel valami a rakományban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!