Putyin: Washington vegye rá Zelenszkijt, hogy ne gátolja a tárgyalásokat!

2023. szeptember 12. 17:28

 Az orosz elnök megismételte, hogy Oroszország nem hagyhatja abba a harcot, amíg Ukrajna folytatja ellentámadását

2023. szeptember 12. 17:28
Vlagyimir Putyin

Ha az USA úgy véli, Ukrajna készen áll a rendezési tárgyalásra, akkor törölni kell Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök rendeletét, amelyben ezt megtiltotta magának – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Vlagyivosztokban a Keleti Gazdasági Fórumon.

„Ami a tárgyalási folyamatot illeti, ha az Egyesült Államok úgy véli, hogy Ukrajna kész a tárgyalásokra, akkor vonja vissza Ukrajna elnökének rendeletét, amely megtiltja a tárgyalások folytatását” – mondta.

Az orosz elnök Antony Blinken külügyminiszter korábbi kijelentésére reagált, miszerint Ukrajna kész a tárgyalásokra, és el is kezdi őket,amint Putyin kész lesz erre. Blinken azt mondta, egyelőre nincs jele annak, hogy az orosz államfő bármilyen érdeklődést mutatna a konstruktív diplomácia iránt.

Zelenszkij viszont még október elején hagyta jóvá az ukrán nemzetbiztonsági tanács határozatát, amely szerint Ukrajna mindaddig elutasítja az Oroszországgal való tárgyalást, amíg annak Putyin az elnöke.

 Az orosz elnök Vlagyivosztokban megismételte, hogy Oroszország nem hagyhatja abba a harcot, amíg Ukrajna folytatja ellentámadását. Hozzátette:

 

ahogy az ukrán hadsereg kazettás lövedékekkel való ellátása nem változtatott a harctéri helyzeten, ugyanúgy nem fog az F-16-os harci gépek szállítása sem.

 

Putyin úgy vélekedett, hogy az amerikai elnökválasztásig a washingtoni vezetésnek valamilyen eredményt fel kell mutatnia az ukrajnai háborúban, és nem számol az ukrán emberveszteségekkel. Szerinte a jelenlegi ukrán vezetés sem sajnálja polgárait.

„A jelenlegi hatóságok az amerikai társadalmat oroszellenes hangnemre és szellemre hangolták. Ez a lényeg. Megtették ezt, és most már nagyon nehéz lesz nekik ezt az egész hajót valahogy más irányba fordítani, ez az első. Másodszor: Oroszországra állandó ellenfélként, sőt ellenségként tekintenek, ezt beleverik az egyszerű amerikaiak fejébe, és ez rossz, mert ez áthangolja a társadalmat" – mondta beszédében. 

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 13. 17:34
Először,talán ki kellene takarodni Ukrajnából,kedves Putler elvtárs…
irmag2
2023. szeptember 12. 19:56
Az egyetlen helyes emberi lépés a békéhez az a tűzszünet!
steweq
2023. szeptember 12. 19:55
Vannak itt olyanok, akik egy másik világban élnek. MTom, Ugandai, Pettazoo, ...stb.
ottoka-0
2023. szeptember 12. 18:57
hányszor kell megnyerni egy háborút ahhoz, hogy végre béke legyen...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!