New York Times: Az ukránok egy helyben toporgása meggyengíti a Nyugat támogatását

2023. szeptember 29. 09:43

Augusztusban az eddigieknél is kevesebb terület cserélt gazdát.

2023. szeptember 29. 09:43
Ukrán katonák.

Hiába tartanak továbbra is a véres harcok, év eleje óta kevesebb mint 500 négyzetkilométernyi terület cserélt gazdát. Az elhúzódó patthelyzet nemcsak a harcoló felek helyzetét nehezíti meg, de ennek következtében csökkenhet az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatás is – írja a New York Times.

Mindkét fél nagyra törő célokkal vetette bele magát az új évbe: Oroszország a keleti Donbász régiót akarta elfoglalni, míg Ukrajna az orosz erők megosztását tűzte ki célul egy déli támadással.

Végül egyik offenzíva sem sikerült a tervek szerint. 

A frontvonal a hónapokig tartó kimerítő harcok és súlyos veszteségek után nagyrészt változatlan maradt.

Augusztusban pedig az addigiaknál is kevesebb területfoglalást hajtottak végre. Míg Ukrajna délen, Oroszország északkeleten haladt valamennyit előre. 

Minden egyes négyzetkilométer megszerzéséért hatalmas küzdelem folyt a frontvonalon, de az ukránok tavalyi gyors harkivi áttöréséhez nem történt hasonló.

Mindent összevetve, Oroszország jelenleg 200 négyzetkilométerrel több ukrajnai területet tart ellenőrzése alatt, mint az év elején.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: DIEGO HERRERA CARCEDO / ANADOLU AGENCY / ANADOLU AGENCY VIA AFP

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. szeptember 29. 17:33
MUSZKASZOPÓK IRÁNY A LÖVÉSZÁROK. VIGYETEK BILIT A KIS OSTOBA BUKSITOKRA!
Nemkellnév
2023. szeptember 29. 13:34
Tudatosítani kéne a világ egészével, hogy az ukrán-orosz háború kizárólag az USA-ban lubickoló mágnások érdeke. Nyugat-EU csak egy kolonc az USA nyakán, ami nem akar kiesni a pikszisből. Jogos a félelmük mindnyájuknak.
Mich99
2023. szeptember 29. 12:00
Kölcsönös "fogjuk meg és vigyétek"...!
Mich99
2023. szeptember 29. 11:59
A nácik nem teljesítik azt, amit az USA-ának ígértek – persze az USA sem teljesíti azt, amit a náciknak ígértek...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!