Mentegeti a hazánkat lejártó kampányt a svéd média

2023. szeptember 14. 14:24

Szerintük a klip haragot váltott ki Magyarországon.

2023. szeptember 14. 14:24
Gulyás Márton

Miután a magyar sajtónak is szemet szúrt az a videó, amely cseppet sem jó színben tüntetni fel hazánkat a svéd sajtó is magyarázkodásba kezdett – írta a Magyar Nemzet. Ahogy a Mandiner is beszámolt róla már a svéd iskoláskorú gyerekeket is Orbánt ekéző videókkal hergelik Magyarország ellen. A videóban Gulyás Márton feltűnik, aki a következőket mondja: 

„Magyarországon a demokrácia 2010 óta lassan megszűnt.”

A magyar–svéd viszonnyal foglalkozik a Flamman svéd baloldali hetilap cikke is. Ebben azt írják, hogy ez egy régi filmrészlet, amelyben svédek kritizálják Magyarországot, egy magyar fideszes politikus pedig ezt az ország elleni „megrázó” támadásként emlegeti. A svéd lap idézte Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatójának posztját.

Az ehhez hasonló akciók mindenképpen nagyobb kihívást jelentenek a tárgyalásokon”

A svéd médium kiemeli, hogy a klipre már kedden felfigyelt – ahogyan fogalmaznak – a kormánypárti Fideszhez szorosan kötődő Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában lévő Mandiner című újság. „A klip haragot váltott ki Magyarországon, és az este folyamán a magyar közszolgálati csatorna egyik műsorában is szóba került” – írja a svéd lap. Azt is kiemeli a cikk, hogy a hírportál olvasóinak tájékoztatást adnak arról is, hogy Magyarországot az elmúlt évtizedben a Fidesz és a KDNP kormányozza.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap ír a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványról is, a KESMA ötszáz médiacsatorna tulajdonosa az országban, ez a szám az ország összes helyi médiáját tartalmazza, s formálisan független a kormánytól, de minden általuk irányított csatorna kormánypártinak minősül, és közvetetten az állam finanszírozza reklámbevételekből.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Facebook

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bumbi
2023. szeptember 15. 12:54
Érdekes mikor a kormány és ahhoz közeli megmondóemberek minősítenek illetve tüntetnek fel negatív színben nyugati országokat vagy politikusokat az teljesen természetes és senki nem háborodik fel. Most meg mire fel ez az álszent felháborodás? :)))
Lajoss
2023. szeptember 15. 08:35
Újra egy hitvány pártállamban élünk. :(
sober
2023. szeptember 14. 23:53
nem kell aggódni, nem lesz aki belépjen a NATO-ba - nem sokáig lesz már svédország! idióták gyülekezete! skócia első embere pakistani, a brit PM indiai, a londoni lord mayor pakistani, ... ez jól hangzik ugye? a kérdés mikor lesz a király is indiai...????
basti64
2023. szeptember 14. 20:12
Ök akarnak állítólag a NATO-na belépni, nem mi… Egy jó tanács, ha munkát keresel, és bemutatkozó látogatáson vagy egy igazgatónál: NE turkálj az orrodban, NE vakard jólesöen a fenekedet, és föleg ezekután NE nyújts kezet az igazgatónak!!! A svédek Magyarországgal szemben ezt mind megtették…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!