Megszólalt a svéd közmédia vezetője a Gulyás Márton-féle botrányos, Magyarországot lejárató „oktatófilmről”

2023. szeptember 19. 11:11

„Mélységes tudatlanság azt gondolni, hogy a svéd politikusok ellenőrzik az UR tartalmát” – nyilatkozta a Financial Timesnak Kalle Sandhammar.

2023. szeptember 19. 11:11

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Svédországban 2019 óta vetítik az iskolákban azt a Magyarországot lejárató oktatófilmet, amelyben Gulyás Márton is szerepet vállalt. A Partizán műsorvezetője mellett feltűnik benne a hazánkból „kitiltott” CEU egyik oktatója, valamint Guy Verhofstadt és persze Judith Sargentini is. A kisfilmmel kapcsolatban még Gulyás Gergely is megszólalt a kormányinfón.

Ezt is ajánljuk a témában

Arcunk leszakad: már a svéd iskoláskorú gyerekeket is Orbánt ekéző videókkal hergelik Magyarország ellen – a főszerepben pedig ki más is lenne, mint a mi jó öreg Gulyás Mártonunk!

De Gulyás mellett feltűnik itt a hazánkból „kitiltott” CEU egyik dicső oktatója, valamint Guy Verhofstadt és persze Judith Sargentini is. „És ezt így hogy?” – de komolyan. Francesca Rivafinoli írása.

Az ügyben most megszólalt a svéd közszolgálati műsorszolgáltató vezetője, amely a botrányos „oktatófilmet” készítette. Kalle Sandhammar a Financial Times című lapnak nyilatkozva elmondta: „Önmagában is örömteli, hogy a magyar politikusok nézik az UR-t”. Hozzátéve hangsúlyozta:

 „Mélységes tudatlanság azt gondolni, hogy a svéd politikusok ellenőrzik az UR tartalmát.”

A lap kereste az ügyben a svéd külügyminisztréiumot is, de nem kívántak nyilatkozni.

Ezt is ajánljuk a témában

Gulyás Gergely: Érdemes a frakcióülés előtt levetíteni a svéd kisfilmet a Fidesz és a KDNP képviselőinek

Fidesz és a KDNP képviselői a svédnél egy jóval sokszínűbb közéletben küzdenek meg négyévente képviselői mandátumukért – mondta a miniszter.

Nyitókép: Képkocka/YouTube (Partizán)

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik