Hetilap

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában
V. évfolyam 38. szám

Meghalt, bedrogozott csecsemőt találtak egy New York-i bölcsődében

2023. szeptember 18. 11:47

Tovább pusztít a fentanil-krízis.

2023. szeptember 18. 11:47
null

A hívás péntek délután érkezett: három gyerek egy apró, földszinti bölcsődében Bronxban nem tudott felébredni a délutáni szunyókálásból – írta meg a New York Times.

A mentőszolgálat munkatársai délután 14:45 körül érkeztek a hatemeletes téglaépülethez, ahol egy 1 éves gyermeket, egy 2 éves kisfiút és egy 8 hónapos kislányt találtak eszméletlenül. 

A mentők azonnal drogokra gyanakodtak.

A kisgyerekeknek Narcan nevű, túladagolást visszafordító gyógyszert adtak, és elvitték őket. Egy másik 2 éves kisfiút, aki nem sokkal dél után hagyta el a bölcsődét, kórházba szállítottak, miután édesanyja észrevette, hogy a kisgyermekek szokásos mozgási energiáját szokatlan letargia váltotta fel.

Nicholas Dominicit, aki novemberben lett volna 2 éves, pénteken nyilvánították halottnak a Montefiore Medical Centerben. Szombat kora reggelre a másik három gyermek állapota válságos vagy stabil volt, a rendőrség pedig kihallgatott egy személyt, miután 

a helyszínen jellemzően drogkereskedők által használt eszközöket találtak.

Nicholas halála két, New Yorkot és az egész Amerikát sújtó válságot hozott össze: a dolgozó szülők kétségbeesett vadászatát a megfizethető, megbízható gyermekgondozásra és az opioidok, például a fentanil csapását, amely tavaly mintegy 75 000 túladagolásos halálesethez járult hozzá az Egyesült Államokban. Bronxot különösen keményen sújtotta a kábítószer, amely apró mennyiségben is képes ölni.

„Ez a válság valós, és ez egy igazi ébresztőóra azok számára, akiknek az otthonában opioidok vagy fentanil van” – mondta Eric Adams polgármester egy nem sokkal éjfél után tartott tájékoztatón.

Szombaton a rendőrség szerint legalább egy személyt őrizetbe vettek és kihallgattak. A szombati boncolás után a New York-i törvényszéki orvosszakértői hivatal közölte, hogy további vizsgálatokra van szükség Nicholas halálának okának megállapításához. A rendőrség nem nevezte meg azt a személyt vagy személyeket, akiket szombaton őrizetbe vettek. Azóta viszont megerősítették, hogy az elhunyt csecsemő érintkezett a droggal.

Joseph E. Kenny, a rendőrség nyomozói főnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ópiátoknak való kitettség gyanúját a gyerekek tünetei, valamint az váltotta ki, hogy egy házkutatás során egy úgynevezett kiloprést találtak az óvodában – 

amelyet általában a kábítószer-kereskedők használnak nagy mennyiségű kábítószer csomagolásához.

Nyitókép: Pixabay

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik