Katonai szakértő: Zelenszkij egyszerűen le lesz tartóztatva, hogy kiderüljön, miért nem a háborúra költötte a pénzt

2023. szeptember 22. 06:39

Anatolij Matvijcsuk nyugalmazott hírszerző tiszt és katonai szakértő szerint az ukrán elnök „a végsőkig küzdeni fog a konfliktus folytatásáért, mert számára ez a saját élete és halála kérdése”.

2023. szeptember 22. 06:39

Oleg Carev, az ukrán Verhovna Rada volt képviselője szerint az Egyesült Államok érdeke az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus lezárása – írja csütörtöki cikkében az mk.ru. A politikus szerint maga az Egyesült Államok nem engedheti meg magának, hogy nyíltan kinyilvánítsa az ellenségeskedés leállításának szükségességét, és ezt a szerepet Zelenszkijre hárítja.

Mint írják: Zelenszkijhez közel álló források szerint a Biden-kormány már nyíltan azt követeli az ukrán elnöktől, hogy novemberben kezdje meg a béketárgyalásokat Oroszországgal, azonan az urkán elnök hivatala nem számított ekkora nyomásra, és most minden lehetséges módon megpróbálja semleges irányba terelni a helyzetet, meggyőzni az „illetékeseket” a háború folytatásának szükségességéről. 

Katonai szakértő: Zelenszkij már senkinek sem felel meg

A hír kapcsán a lapnak Anatolij Matvijcsuk orosz nyugalmazott hírszerző tiszt, katonai szakértő is nyilatkozott, aki szerint a Nyugatnak most megvannak a saját problémái, hiszen nemsokára itt a tél és számos belső gazdasági probléma merül fel Európában, nem beszélve arról, hogy választások következnek az Amerikai Egyesült Államokban, és a szakértő szerint

a Nyugat már kimerítette képességeit Ukrajna támogatására.

Ezért Matvijcsuk szerint „Zelenszkij most nagyon megijedt”, mert számára ez a halál. Hiszen a volt hírszerző szerint „az ukránok soha nem bocsátják meg neki”, hogy „emberek százezrei haltak meg”. „Miért?” – teszi fel a kérdést. Hozzátéve, hogy szerinte az amerikaiak az amerikaiak könnyen helyettesíthetik az ukrán elnököt bármelyik „Zaluzsnij nevű, többé-kevésbé hozzáértő üzletemberrel”,  vagyis szerinte

Matvijcsuk szerint „Zelenszkij a végsőkig küzdeni fog a konfliktus folytatásáért, mert számára ez a saját élete és halála kérdése”.

Ráadásul szerinte az ukrán elnök „a Nyugat radarjára is felkerült” a pénzügyei miatt és mint mondta:

Zelenszkijt (majd - a szerk.) egyszerűen letartóztatják, hogy megtudják, honnan jött ez a pénz, és miért nem a háborúra költötte”

„Az ukrán elnök teljesen hiteltelen” – tette hozzá. Mint fogalmazott: szerinte az ukrán elnök „egyszerűen nem tudja, mit tegyen, ezért a legjobb védekezésnek azt látja, ha aktívan hirdet néhány »páneurópai értéket«, amelyeket állítólag véd, amihez a háborúnak folytatódnia kell”.

***

Az orosz szakértő kijelentései kapcsán érdekesség, hogy a hír megjelenésének napján derült ki, hogy Joe Biden rövidesen újabb segélycsomagot jelent be, valamint az is, hogy az ukrán elnök megérkezett a Fehér Házba.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2023. szeptember 23. 01:44
Orbán egyszerűen lelesz tartóztava hogy kiderűljön miért lopta el sz összes Eu-s támogatást a magyarok elől! 😂💩💩
FreedomEva3
2023. szeptember 23. 00:25
Az árulok a történelemben nem kellettek senkinek. Sorsuk ugyanaz volt mindig.
pandalala
2023. szeptember 23. 00:17
vagy csak simán fejbe lövi valaki .... persze, ettől még semmi sem javulna meg .. :-(
kobi40
2023. szeptember 22. 21:59
bodrigyuri 2023. szeptember 22. 12:47 Többször megcáfolt,lerágott kamu-csont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!