Huszonkét éve történt az USA történetének legsúlyosabb terrortámadása

2023. szeptember 11. 09:12

A támadásokban összesen 2977 ember vesztette életét.

2023. szeptember 11. 09:12
null

Huszonkét éve ezen a napon, két utasszállító repülőkép csapódott a Világkereskedelmi Központ (WTC) ikertornyaiba, majd egy harmadik a Pentagon egyik épületét rombolta le. A negyedik eltérített gép, amelynek vélhetően a Kongresszus vagy a Fehér Házat volt a célpontja, az utasok ellenállása miatt a pennsylvaniai Shanksville-nél zuhant le.

A támadásokban összesen 2977 ember vesztette életét.

A földi maradványok azonosítása a mai napig nem fejeződött be teljesen. A négy repülőgépen 246 főnyi utas és személyzet tartózkodott, a New York-i ikertornyoknál 2606-an haltak meg, a Pentagon elleni támadás pedig 125 halálos áldozatot követelt.

A merényletsorozatot az Oszama bin Laden által vezetett Al-Kaida iszlamista terrorhálózat magára vállalta. Ez volt Amerika történetének eddigi legsúlyosabb terrortámadása, amely után az Egyesült Államok háborút hirdetett a nemzetközi terrorizmussal szemben. 

 

***

Nyitókép: MTI/EPA/ABC News/Greg Semendinger

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2023. szeptember 11. 22:41
A támadás az amerikai szabadság végének kezdete volt. Anélkül nem lehetett volna akkora korlátozás. A coviddal arra tettek egy lapáttal. A vége a széndioxid adó ill. pontozás lesz. Mérik mekkora kibocsájtó vagy. Aztán nem vehetsz csak piros fogkefét mert túl nagy kibocsájtó lettél.
NoFace
2023. szeptember 11. 17:26
https://www.youtube.com/watch?v=iuyemPUXSz0 Angol de a felirat magyarul is megjeleníttethető, érthető fordításban.
simonpali
2023. szeptember 11. 14:03
Mandi, ennél azért több kellene, mint a hivatalos verzió visszabofogése. Persze, szaúdi terrorpisták néhány óra kisrepulon vett leckével, meg szimulátoros gyakorolgatással mindjárt elsőre telibekurnak két felhokarcolot egy egy 70-80 tonnás géppel. Aztán az utleveleiket mindjárt meg is találják. Aztan a Pentagon körül nem volt értékelhető felvételt produkáló kamera. Aztán a B7es épület titka stb stb. Isten nyugosztalja az áldozatokat. Egy sátáni birodalom sátáni módon gyilkolta meg őket csak azért hogy a gazdasági agóniáját meghosszabbithassa.
MaBaker
2023. szeptember 11. 13:50
Az USA-ban a jobboldal ilyen videókkal emlékszik meg a csak "Inside Job"-ként, azaz belsős munkaként hivatkozott 9/11-ről: https://www.bitchute.com/video/Vle9KDFKfWYN/ A magyar jobboldali média meg visszaböfögi a ballib kánont és nem tér ki rá, hogy a World Trade Center 7-es számú tornya például "magától" omlott össze az ikertornyok mellett. De egyáltalán mi az a 7-es torony?! Kérdezheti egy az információktól gondosan elzárt magyar Mandiner olvasó...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!