Fico a magyarokkal tér vissza?

2023. szeptember 18. 07:46

Tragikus, hogy a liberálisnak nevezett média az Oroszországhoz való (vélt) viszonyon keresztül ítél meg minden politikai szereplőt.

2023. szeptember 18. 07:46
Hegyi Gyula
Hegyi Gyula
Index

„Robert Ficónál biztos vannak rokonszenvesebb politikusok, de démonizálása mindenképp túlzás. Nemrég még magyarellenességgel vádolták, most a liberális Rastislav Káčer azzal gyanúsította meg, hogy Magyarországnak juttatná Dunaszerdahelyt. Külpolitikájában a Smer leállítaná az Ukrajnába irányuló szlovák fegyverszállításokat és a békekötésre koncentrálna. Fontosnak tartaná Európa függetlenségének megerősítését és megvétózná Ukrajna NATO-tagságát. 

Ez utóbbi merész bejelentésnek számít, rá is harapott a nemzetközi média, de túl nagy jelentősége nincs, hiszen az ukrán NATO-tagság a bizonytalan jövőbe tolódott.  Uniós ügyekben viszont kritikus szavai ellenére lojálisabb az EU-hoz, mint Orbán Viktor, és országa eurózóna-tagsága miatt nem is tehet mást. Bár régen, még a görög válság idején Robert Fico kisegítette a szigorú nyugati pénzügyi rendezést, ami akkor fontosnak számított. Személyét és pártját „oroszbarátként” a Nyugatra veszélyes fenyegetésnek nevezni aránytalan túlzás.

Eleve tragikus, hogy a liberálisnak nevezett média tudatosan összemossa a baloldalt és a jobboldalt, a szocialistákat, szabadelvűeket, konzervatívokat, és kizárólag az Oroszországhoz való (vélt) viszonyon keresztül ítél meg minden politikai szereplőt. A parlamentáris demokrácia nagyon nem erről szól.”

Nyitókép: MTI/Komka Péter

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik