Élőben közvetítik majd Donald Trump perét

2023. szeptember 01. 15:36

A Donald Trump és vádlott-társai ellen a georgiai választási csalási ügyben indított bírósági eljárás valós időben követhető majd a televízióban és a YouTube-on. A volt amerikai elnök a között a 19 ember között van, akik a vád szerint bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét.

2023. szeptember 01. 15:36
null

Bírói döntés alapján a Donald Trump és vádlott-társai ellen a georgiai választási csalási ügyben indított bírósági eljárást közvetíteni fogják a televízióban és a YouTube-on – közölte Scott McAfee, a Fulton megyei Legfelsőbb Bíróság bírája. 

A volt amerikai elnök a között a 19 ember között van, akik a vád szerint bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét. A vádlottakat jövő szerdára idézték be a bíróságra a Georgia állambeli Atlantában. Trump, aki összesen 13 váddal, köztük zsarolással, néz szembe, és múlt héten személyesen jelentkezett az atlantai Fulton megyei börtönben, többször is tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, és az ügyet politikai indíttatásúnak minősítette.

Egy csütörtökön benyújtott bírósági dokumentum szerint a volt amerikai elnök azt mondta, „teljes mértékben tisztában van” a vádak természetével és a maga jogaival,

 

 „ezért önként és szabadon” lemond róla, hogy jelen legyen a vádirat ismertetésénél, 

 

illetve hogy azt nyílt tárgyaláson olvassák fel neki – ellentétben a három korábbi vádemeléssel, amelyeken személyesen is részt vett.

Clark Cunningham, a Georgia Állami Egyetem jogászprofesszora szerint Trump döntése „általában nem vitatható", hiszen „teljes mértékben ismeri az ellene felhozott vádakat”. „A vád alá helyezés fő célja, hogy felolvassák a vádakat a vádlottnak […], akinek tehát nem kell ott lennie, ha tudja, hogy mik azok.

A hét elején az ügy három másik vádlott-társa is ártatlannak vallotta magát, köztük Ray Stallings Smith és Sidney Powell volt Trump-ügyvédek, valamint Trevian Kutti, a hírességek korábbi publicistája. Rudy Giuliani korábbi New York-i polgármester és Trump egykori ügyvédje szintén azt tervezi, hogy lemond a fultoni vád alá helyezéséről, és ártatlannak vallja magát – közölte csütörtökön szóvivője, Ted Goodman.

Mindeközben a demokrata Fani Willis Fulton megyei kerületi ügyészt egyre többet támadják a republikánusok, amiért vádat emelt Trump ellen. Augusztus elején Colton Moore állami szenátor levelet küldött Georgia állam kormányzójának, a republikánus Brian Kempnek, 

és rendkívüli  ülésszak összehívását kérte Willis asszony felelősségre vonása érdekében. 

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Kemp azt mondta, bizonyítékok híján egy ilyen lépést egyelőre nem talált indokoltnak. 
 

 Nyitókép: képernyőfotó, YouTube

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 02. 18:29
Tudtommal ez az USA-ban tilos, de Trump-pal szemben mindent szabad. Ilyesmi a kommunistáknál is módi volt. Tulajdonképpen az USA rendszere bolsevizmusba fog torkollani, ha így megy tovább. Egy igen komolyan veendö hasonlóság Sztálinnal már tetten is érhetö. Az elmúlt évtizedek amerikai háborui során (Vietnamtól Ukrajnáig) több civil esett áldozatul, mint Sztálin alatt összesen.
zakar zoltán béla
2023. szeptember 01. 21:20
Vida elvtárs! Bauer elvtárs ! ...Ott lesz?!
Csigorin
2023. szeptember 01. 20:40
kivancsi vagyok arra a reszre mikor Bortnyikovval talalkozott egy alaszkai csoszkunyhoban
Csigorin
2023. szeptember 01. 20:40
tisztara mint a Rajk per, 1949
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!