Egy mókuskerékben akarta átfutni az Atlanti-óceánt egy floridai férfi – letartóztatták

2023. szeptember 07. 13:45

Reza Baluchi bombával és öngyilkossággal is fenyegetőzött.

2023. szeptember 07. 13:45

Letartóztattak egy floridai férfit, miután egy mókuskerékre hasonlító, házilag készített hajóval próbált „Londonba szaladni” az Atlanti-óceánon keresztül – olvasható a BBC cikkében. A lap szerint az amerikai parti őrség augusztus 26-án a Georgia állambeli Tybee-sziget előtt mintegy 110 kilométerre fogta el Reza Baluchit. A rögtönzött szerkezet, amelyet használt, kerék alakú, és lapátok vannak rajta, amelyek a kerék forgása közben előre mozgatják.

„A hajó állapota alapján – amely a vezetékek és a bóják miatt úszott a vízen – az amerikai parti őrség tisztjei megállapították, hogy Baluchi nyilvánvalóan nem biztonságos utazást hajtott végre”

 – áll a büntetőfeljelentésben. A férfi különleges útja akkor kezdődött, amikor a helyi tisztviselők egy nagy hurrikán érkezésére készültek. A férfi a felszólítás ellenére nem volt hajlandó elhagyni a hajót, és öngyilkossággal fenyegetőzött. A bírósági dokumentumok szerint azt is állította, hogy bomba van a fedélzeten. Szeptember 1-jén végül megadta magát, és elhagyta a hajóját, miután a parti őrség egyik miami bázisára szállították.

Nyitókép: YouTube

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 07. 16:32
Nyilvánvalóan hülye.
billysparks
2023. szeptember 07. 15:52
Szerintem nem volt nála útlevél.
thorin-2
2023. szeptember 07. 15:45
nem egészen tiszta a meghatározás az elfogás helyére, ám ha az a 110 km az a partoktól való távolságra értendő, akkor egyébként egész jól működött a szerkezet. nem kevésbé ekkor mi köze a parti őrségnek ehhez, régen nemzetközi vizeken evickélt. és persze a szokásos: miért kell megállítani, ha nem sikerül, akkor így járt, magát veszélyezteti egyedül, vagy az usákiát elhagyni nem szabad, mert a határon már lőnek?
Obsitos Technikus
2023. szeptember 07. 15:23
A korlátlan elmebaj hazája.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!