„Az erőre erővel válaszolunk!” – Oroszország ellen fegyverkezik Bulgária hadiflottája

2023. szeptember 08. 09:22

Nyikolaj Denkov miniszterelnök szerint nem ismétlődhet meg az Orosz Birodalom 1915-ös Várna elleni támadása.

2023. szeptember 08. 09:22

Bulgária megkezdte parti őrségének rakétákkal való felszerelését – jelentette be csütörtökön Nyikolaj Denkov miniszterelnök az Euractiv cikke szerint. Mint írják: Denkov szerint az államnak fejlesztenie kell haditengerészeti erőit, hogy  kellően felkészült legyen az ország védelmére.

„Az erőre erővel válaszolunk”

„Jelenleg nem látunk közvetlen fenyegetést a bolgár kikötőkre, de az erőre erővel válaszolunk. Ezért kezdtünk el rakétákat vásárolni a parti őrség számára, hogy senki ne merje megközelíteni a fekete-tengeri városainkat” – tette hozzá Denkov, aki ezzel kapcsolatban felidézte az Orosz Birodalom 1915-ös, Várna elleni támadását.

Sok-sok évvel ezelőtt Várnát Oroszország lőtte a Fekete-tenger mentén. Ezt nem szabad megengednünk” 

– mondta Denkov. A cikkben arra is emlékeztetnek: korábban Todor Tagarev bolgár védelmi miniszter jelentette ki azt, hogy Oroszország agresszív magatartása miatt nem zárható ki a Fekete-tengeren kitörő tengeri konfliktus lehetősége.

Nyitókép: Metin Aktas / Anadolu News Agency via. AFP

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2023. szeptember 23. 11:43
Pont ezeket a csórókat lehet beugrasztani egy kis aprópénzért egy konfliktusba. Utána meg bámulják majd a szétlőtt kikötőiket, és akkor még elég simán megúszták. Meg mi is.
balbako_
2023. szeptember 08. 10:28
Putyin most beszart.
luxusbatar
2023. szeptember 08. 09:37
Komolyan mondom, ebben az egész eu-nak nevezett elmegyógyintézetben az egyetlen, normális, reálisan gondolkodó politikus az az ORBÁN!
Gullwing
2023. szeptember 08. 09:36
Bazd meg z oroszok le sem szarnak benneteket...🤣 Jelentéktelenek vagytok mint a lepkefing.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!