Diktátornak nevezte Hszi Csin-pinget Baerbock német külügyminiszter (VIDEÓ)

2023. szeptember 17. 07:28

A politikus szerint Ukrajnának meg kell nyernie ezt a háborút.

2023. szeptember 17. 07:28

Hszi Csin-ping kínai elnök egy „diktátor” – mondta Annalena Baerbock német külügyminiszter. Baerbock az amerikai Fox News csatornának adott interjújában úgy fogalmazott, hogy Ukrajna győzelme a háborúban 

jelzés lenne az olyan diktátorok számára, mint Hszi”.

Baerbock megjegyzései a Peking és Brüsszel között a közelmúltban kialakult kereskedelmi feszültségek nyomán hangzottak el, miután Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a héten kijelentette, hogy az EU végrehajtó testülete vizsgálatot indít a kínai elektromos járművek állami támogatásának ügyében.

Ezt is ajánljuk a témában

Korábban Joe Biden amerikai elnök is diktátornak nevezte Hszit, amikor arról a kínai ballonról beszélt, amelyet az Egyesült Államok az év elején lelőtt.

***

Nyitókép: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. szeptember 18. 11:11
Ahhoz nincs elég emberük. Ami van, az is a tűzzsákokban döglik halomra.
Reszelő Aladár
2023. szeptember 18. 11:04
Ez nyilván segít. Dehát ez van, ha valakit ideológiailag kell utálni. A kínai válaszreakcie erre az lesz, amikor Monster truckokkal átmennek egy friss német verda kontingensen és szabadalmi okokból nem engednek egyetlen német autót sem forgalomba helyezni. Annalen pedig majd hüppöghet, hogy ugyan zöldíett a világon, csak közben tönkrement a német ipar és lett egy csomó munkanélküli, akiknek alapjövedelmet kellene adni. Ennyire veszélyesek a világ megváltók.
fogas paduc
2023. szeptember 18. 08:45
Hülye idióta jerke!
EVA44
2023. szeptember 18. 07:50
Egy diktátor sokkal emberibb ,mint te soros féreg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!