Betiltottak, és rendőri művelettel oszlatnának fel egy radikális jobboldali szervezetet Németországban

2023. szeptember 19. 10:51

A Hammerskins Deutschland tevékenysége ellentétes Németország alkotmányos rendjével – indokolta a szervezet elleni fellépést a belügyminisztérium.

2023. szeptember 19. 10:51
null

Betiltottak egy szélsőjobboldali szervezetet Németországban, és rendőri műveletet indítottak feloszlatására – közölte kedden a szövetségi belügyminisztérium.

A Hammerskins Deutschland nevű szervezet felszámolására kora reggel egyszerre tíz tartományban, 28 helyszínen kezdtek házkutatást. A szervezet betiltását és a vezetői ellen irányuló razziát amerikai hatóságokkal együtt készítették elő, a munka több mint egy éve kezdődött. A Hammerskins Deutschland az Egyesült Államokban 1988-ban alapított Hammerskins Nation németországi ága, és egész Európában kiemelkedő szerepet tölt be a szélsőjobboldali szubkultúrában. 

Tevékenysége ellentétes Németország alkotmányos rendjével, a népek egymás közti megértésének eszméjével és egyes büntetőjogi szabályokkal – indokolta a szervezet elleni fellépést a belügyminisztérium.

Betiltásával „véget vetünk egy nemzetközileg aktív neonáci egyesület embertelen tevékenységének Németországban” – idézték a közleményben Nancy Faesert, a tárca vezetőjét, aki aláhúzta, hogy továbbra is a szélsőjobboldal fenyegeti leginkább a demokráciát hazájában. A németországi szkinhedek elitcsoportjaként számon tartott Hammerskins Deutschland a huszadik szélsőjobboldali szerveződés, amelyet betiltott a szövetségi belügyminisztérium.
(MTI)

Nyitókép:  MTI/EPA/Julien Warnand

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik