Betiltottak, és rendőri művelettel oszlatnának fel egy radikális jobboldali szervezetet Németországban

2023. szeptember 19. 10:51

A Hammerskins Deutschland tevékenysége ellentétes Németország alkotmányos rendjével – indokolta a szervezet elleni fellépést a belügyminisztérium.

2023. szeptember 19. 10:51
null

Betiltottak egy szélsőjobboldali szervezetet Németországban, és rendőri műveletet indítottak feloszlatására – közölte kedden a szövetségi belügyminisztérium.

A Hammerskins Deutschland nevű szervezet felszámolására kora reggel egyszerre tíz tartományban, 28 helyszínen kezdtek házkutatást. A szervezet betiltását és a vezetői ellen irányuló razziát amerikai hatóságokkal együtt készítették elő, a munka több mint egy éve kezdődött. A Hammerskins Deutschland az Egyesült Államokban 1988-ban alapított Hammerskins Nation németországi ága, és egész Európában kiemelkedő szerepet tölt be a szélsőjobboldali szubkultúrában. 

Tevékenysége ellentétes Németország alkotmányos rendjével, a népek egymás közti megértésének eszméjével és egyes büntetőjogi szabályokkal – indokolta a szervezet elleni fellépést a belügyminisztérium.

Betiltásával „véget vetünk egy nemzetközileg aktív neonáci egyesület embertelen tevékenységének Németországban” – idézték a közleményben Nancy Faesert, a tárca vezetőjét, aki aláhúzta, hogy továbbra is a szélsőjobboldal fenyegeti leginkább a demokráciát hazájában. A németországi szkinhedek elitcsoportjaként számon tartott Hammerskins Deutschland a huszadik szélsőjobboldali szerveződés, amelyet betiltott a szövetségi belügyminisztérium.
(MTI)

Nyitókép:  MTI/EPA/Julien Warnand

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. szeptember 20. 20:14
Az antifa persze kóser. Kurva amyátokat!
gyzoltan-2
2023. szeptember 20. 07:22
"A szervezet betiltását és a vezetői ellen irányuló razziát amerikai hatóságokkal együtt készítették elő," Az éber zsidóság csirájában fojt meg, tapos el minden lehetséges ellenállást, a volt, megszállt Németországban..! Ebből nekünk is tanulnunk kell, nálunk sem jobb a helyzet... Erre utal a Magyar Nemzeti Arcvonal brutális tapintatos korábbi felszámolása... Tudomásul kell hogy vegyük, a magyarországi zsidó dominancia elleni fellépés csakis demokratikus úton törtéhet, természetesen zsidó vezetés alatt, a zsidó érdekek maximális tiszteletben tartásával..! -elkerülhetetlenül kerülnünk kell az antiszemitizmusnak még a látszatát is..!
Natila
2023. szeptember 19. 19:12
Az antifa marad?
Lajoss
2023. szeptember 19. 16:48
A mi gatyánk átveszi őket…:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!