Szlovén áradások: sok helyen nem lehet a háló- vagy fekvőkocsit használni

2023. augusztus 06. 22:25

Több helyen is pótlóbuszok közlekednek az áradás okozta károk miatt.

2023. augusztus 06. 22:25

Változásokra kell számítaniuk a vonattal Szlovéniába utazóknak az országot sújtó heves esőzések és áradások miatt – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján vasárnap. A szlovén vasút tájékoztatása szerint valamennyi nemzetközi vonat közlekedik,

a Celje-Ljubljana szakaszon részben vagy végig pótlóbuszok szállítják az utasokat

– olvasható a mavcsoport.hu oldalon. 

Esetenként Hódoson és/vagy Mariborban másik vonatra kell átszállniuk az utasoknak – írták, megjegyezve: jelentősen megnő az eljutási idő minden viszonylaton. A Citadella nemzetközi nappali vonat jellemzően Budapest-Celje között közlekedik, onnan pótlóbusszal kell utazni. Az Istria nemzetközi éjszakai vonat egyik szerelvénye Ljubljanában maradt, így Koper/Rijeka-Ljubljana között közlekedik.

Ezt is ajánljuk a témában

A másik vonatszerelvény Budapest és Hódos-Maribor-Celje között jár a helyzettől függően „A háló- vagy fekvőkocsiba jegyet váltott utasoknak arra kell számítaniuk, hogy nem tudják a megváltott szolgáltatásnak megfelelően végigutazni az éjszakát – hívták fel a figyelmet. Kerékpárszállítás a pótlóbuszok miatt nem lehetséges – olvasható a közleményben.

Korábban többen is arról számolnak be Facebookon, hogy a vasárnap este Rijekából Budapestre induló nemzetközi éjszakai vonaton zárt hálókocsik fogadták az utasokat, akik magyar kalauzt is hiába kerestek. Végül a horvát jegyellenőr nyitotta ki az utasok kérésére a hálófülkéket, ám azok ugyanabban az állapotban voltak, amelyben az előző utasok hagyták őket, azaz szemét és használt ágynemű fogadták őket, sőt, egyes fülkék be is áztak, mert nyitva felejtették az ablakot – írta a 24.hu. 

***

Nyitókép: MÁV Facebook-oldala 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Antoine
2023. augusztus 07. 01:21
Természetesen a MÁV az utasokat e-mailben és sms-ben értesítette, légkondícionált, minden utas részére helyfoglalást biztosító pótlóbuszokat biztosított a magyar a határig, ahonnan az utasokat a foglalásuknak megfelelő szolgáltatási szintű kocsikkal (hálókocsi - 1. osztály, fekvőhelyes kocsi - 2. osztály) a célállomásig szállította. Emellett a menetjegyek 50%-át megtérítette automatikusan, kérés nélkül arra a bankkártyára, amellyel a vásárlás történt, készpénzes vásárlás esetén az utasokat külön tájékoztatva a kártérítés egyszerű módjáról. Ja, nem bilibe lógott a kezem. Még a tájékoztatás se jött össze.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!