Óriási mennyiségben vásárolna hadianyagot Oroszország Észak-Koreától

2023. augusztus 31. 19:44

Ezenfelül fontos hadiipari nyersanyagok szállítása is az ügylet részét képezheti.

2023. augusztus 31. 19:44
null

A Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának sajtóbeszélgetésén hangzott el, hogy Oroszország és Észak-Korea között egyre intenzívebbek a fegyverkereskedelmi tárgyalások.
John Kirby, a testület kommunikációs koordinátora felidézte, hogy a közelmúltban Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter tüzérségi eszközök vásárlásáról tárgyalt az észak-koreai fővárosban, azt követően pedig magas rangú orosz küldöttség egyeztetett a részletekről, amelyek kidolgozása a következő hónapokban folytatódik – olvasható a Világgazdaságon

Hírszerzési információk szerint

ha létrejön az üzlet, akkor annak keretében Oroszország változatos és nagy mennyiségű hadianyaghoz jut, amelyet Ukrajnában tervez felhasználni.

Ezenfelül a hadiiparnak fontos nyersanyagok szállítása is az ügylet részét képezheti. 

Szintén hírszerzési információkra hivatkozva a nemzetbiztonsági illetékes megjegyezte, hogy

a közelmúltban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Kim Dzsongun észak-koreai vezető között több levélváltás történt a kétoldalú kapcsolatok szorosabbá tételéről”.

Kirby értékelése szerint azzal, hogy Oroszország Észak-Koreához fordul tüzérségi eszközökért és nyersanyagokért, a gyengeségét mutatja meg, és kétségbeesést tükröz Moszkva részéről.

Nyitókép: AFP

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. szeptember 01. 09:15
https://www.aei.org/podcast/wth-happened-to-american-military-power-seth-jones-on-why-the-us-cant-produce-the-weapons-we-need/ ,, The conflict in Ukraine has revealed what conventional war looks like in this day and age. It has also made clear just how extensively the US defense industrial base has atrophied in the post-Cold War era. We are struggling to keep pace with arming Ukraine, even when drawing from stockpiles that have not been replenished since Reagan’s buildup in the 1980s. We are failing to put in place today contracts that will produce critical munitions by 2026 and beyond, but the reality is that the entire system is so broken..,,
Zolotarjov
2023. szeptember 01. 08:38
Jó tapasztalatszerzés lehetne az usák elleni harcban a haderejüknek Ukrajna..
Chekke-Faint
2023. szeptember 01. 06:10
És ki fogja megtiltani? Mert erre gondolom vannak jelentkezők.
Intruder
2023. augusztus 31. 23:50
Kirby Nagyvállalat. Fürdőszoba és csempe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!