Odessza egy gyönyörű város egyébként, a kedvencem Ukrajnában – és az oroszok teszik tönkre

2023. augusztus 14. 22:36

A háború logikája szerint teljesen természetes, hogy Ukrajna logisztikai támaszpontnak használja a várost.

2023. augusztus 14. 22:36
Demkó Attila
Demkó Attila
Facebook

„Normálisabb időkben így néztek ki az odesszai bevásárlóközpontok, az egyik a Sady Pobedy, a Győzelem Kertje, olyan luxusboltokkal, amelyek bárhol megállnák a helyüket.

Csak hogy elejét vegyük a hosszú kommentvitáknak – ebben a háborúban Oroszország az agresszor, ez nem kérdés.

De ha leredukáljuk az Odessza elleni támadássorozatot annyira, hogy az oroszok »orkok« és az egésznek a pusztításon kívül nincsen semmi értelme, akkor nem értjük meg, mi folyik.

A háború logikája szerint van értelme. A bevásárlóközpontok nem egyszer raktárak, Odessza esetében nem láttam még bizonyítékot, de Kijev esetében igen – lőszerraktár volt, nagyot is robbant. Valami tegnap éjjel pedig igen nagyot robbant Odesszában, és látok egy teljesen kiégett bevásárló központot is.

Odessza egy gyönyörű város egyébként, a kedvencem Ukrajnában – és az oroszok teszik tönkre, mert a háború logikája szerint teljesen természetes, hogy Ukrajna logisztikai támaszpontnak használja a várost. A felelősség azé, aki elkezdte.

Tehát a lényeg az, hogy az utánpótlás és az ukrán gazdaság pusztítása a cél, nem puszta vagdalkozás - és az éjjel a videók alapján ez vélhetően sikeres volt. Mint ahogy a korábbi támadások sem a vakvilágba mentek - persze az a rakéta/drón amit lelőnek, hullhat bárhova.

Ami a frontokat illeti - ukrán taktikai sikereket látni Robotyne és Urozsajne térségében is, de nem látszik az áttörő erő, ahogy egyébként az oroszok esetében sem Kupjanszknál.”

Nyitókép: Facebook/Demkó Attila

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagyadtsolomon
2023. augusztus 15. 15:19
Nekem, meg kedvenc városaim között volt Aleppó, Moszul, Hanoi...
mnmn
2023. augusztus 15. 13:23
" Ukrajna logisztikai támaszpontnak használja a várost. A felelősség azé, aki elkezdte. Tehát a lényeg az, hogy az utánpótlás és az ukrán gazdaság pusztítása a cél, nem puszta vagdalkozás" Azért szánalmas hogy milyen sokan nem tudnak értelmezni egy leírt szöveget. Ugatnak szerencsétlen Demkóra.
Voloka
2023. augusztus 15. 12:20
Mi a faszom ez: " leredukáljuk" ? Miért nem beszélsz magyarul?
ariete11
2023. augusztus 15. 10:53
Odesszát az oroszok hozták létre! Katalin cárnő előtt egy Hadzsibej nevü török falu volt amhelyén. Ukránoknak kb annyi közük van hizzá, mint oroszoknak Königsberghez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!