Megijedt az ukránok reakciójától, visszavonta a NATO-csatlakozásról tett kijelentését Stoltenberg kabinetfőnöke

2023. augusztus 16. 18:44

Azt mondta, hibásan fogalmazott előző nap.

2023. augusztus 16. 18:44
ukrán zászló, NATO

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Jens Stoltenberg kabinetfőnöke, Stian Jenssen kedden azt nyilatkozta, hogy a NATO-csatlakozásért cserébe előfordulhat, hogy Ukrajnának területekről kell lemondania. Erre szinte azonnal reagált Mihajlo Podoljak, Zelenszkij tanácsadója, aki nevetségesnek nevezte az elképzelést.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Szerda délutánra Jenssen már meg is bánta, hogy kijelentésével magára haragította az ukránokat, és azonnal vissza is vonta. Jenssen a VG norvég lapnak tisztázta a kérdést, ahol az eredeti nyilatkozat is megjelent. Egy nappal korábbi kijelentéséről azt mondta, „hiba volt”, és magyarázatképp hozzátette:

 

„ez egy nagyobb vita része volt a lehetséges ukrajnai jövőbeli forgatókönyvekről, és nem így kellett volna mondanom. Ha – és hangsúlyoztam, ha – eljutnak arra a pontra, ahol tárgyalni lehet, a katonai állás a harctéren abszolút központi szerepet fog játszani, és döntő befolyással lesz arra, hogy milyen feltételekkel fog megszületni a béke”

 

– idézi a tisztviselő kijelentését a Sky News.

Nyitókép: Shutterstock

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. augusztus 17. 12:52
Úgy látom az USA kombinál. A régit az újjal. Volt ugye Európára, Németországra leginkább egy Marshall terv. Most ilyesmi van Ukrajnára. És Németországra meg demarsh all terv. Pénz nem oda, hanem onnan. Kifosztás. Meg az uniót is kifosztja.
Vizi369
2023. augusztus 17. 12:39
Hát nem tiszta kommunizmus, elvtársak önvizsgálatot tartottam és belátom hibáztam a kijelentésemmel ártottam a pártnak és a népünknek, ezért bocsánatot kérek az ukrán testvéreinktől és illegalitásba vonulok.
Agricola
2023. augusztus 17. 09:46
Stian Jenssennek, a NATO főtitkára kabinetfőnökének eljárt a szája és kimondta amit gondolt. Most meg kell szaggatnia köntösét és hamut kell szórni a fejére. Lehet, hogy ez is kevés lesz ahhoz, hogy a "Gondolatrendőrség" megbocsássa nagy bűnét.
Kormánypárti2
2023. augusztus 17. 07:59
Azért hibázott, mert a fegyverkereskedőiknek még rengeteg elavult szarja van, amit még ki kell fizettetni a hülye európaiakkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!