Lelőtték Prigozsin repülőjét Moszkva közelében

2023. augusztus 23. 19:22

A BBC azt írja, a fedélzeten lévő tíz ember életét vesztette.

2023. augusztus 23. 19:22
null

Tíz emberrel a fedélzetén lezuhant Tver régióban egy magánrepülőgép, az Embraer Moszkvából Szentpétervárra tartott. A jelentések szerint a baleset 150 kilométerre északra történt az orosz fővárostól. A Roszaviacija, orosz légiforgalmi hivatal kiadott egy közleményt, mely szerint a fedélzeten volt Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-csoport vezetője is. A BBC értesülése szerint az utaslistán volt Prigozsin is. 

A Wagnerhez közeli Telegram-oldalakon terjed az az eddig meg nem erősített információ, miszerint egy orosz légvédelmi rakéta lőtte le a repülőt. Jevgenyij Prigozsin és csapata pont két hónappal ezelőtt hajtott végre egy sikertelen puccskísérletet Oroszországban. A KyivPost szerint a repülőgépen tartózkodott Dmitrij Utkin is, akit Prigozsin legfőbb szövetségesének tartanak. Jelentések szerint a repülőgép alig harminc percet volt a levegőben, mikor hirtelen zuhanni kezdett. Helyiek beszámolója szerint 

két csíkot húzó rakétát is lehetett látni, majd ezután következett két robbanás, majd a gép zuhanni kezdett. 

A Tass hírügynökség szerint a becsapódást követően a repülő kigyulladt és eddig négy holttestet tudtak kiszedni a roncsok közül. Vlagyimir Rogov Zaporizzsja megye főtanácsának tagja, akit az oroszok neveztek ki, közösségi oldalán megerősítette, hogy Prigozsin a lezuhant gépen volt. Állítása szerint ezt Wagner-parancsnokok is megerősítették neki. A Wagner-csoporthoz köthető egyes Telegram-csatornákon is azt írják, hogy Prigozsin életét vesztette. 

Nyitókép: HANDOUT / TELEGRAM / @ razgruzka_vagnera / AFP

 

 

Összesen 504 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. augusztus 24. 12:39
“Már hogy a faszba ne döntötték volna el Prigozsin sorsát már a lázadáskor…” - írja Sky eftársnak, aki felhívja a figyelmet a cár módszerére. Hát úgy nem, h amikor az USA leköszönő elnöke szított lázadást a Capitóloliumnál, azt szépen beperlik, védekezhet, s a bíróság dönt róla. Jogszabályra hivatkozva.
Zokni
2023. augusztus 24. 12:20
Üzeni Putyin, hogy így jár mindenki… Ugye, Viktor Viktorovics?
csapláros
2023. augusztus 24. 07:49
Skywalker_bp 2023. augusztus 24. 01:36 ..."Szóval akkor a sok csôlátó állampárttagnak ez az oké?"... Te ki a faszt nézel hülyének, bazdmeg??? Egyiptomban meg anno, úgy vigyáztak a rabszolgák egészségére, mint a szemük fényére: hagymát is kaptak, hogy egészségesen építhessék fel azt a kurva nagy piramist! KÖZÖD, KÖZÜNK hozzá bazdmeg? SEMMI! Már hogy a faszba ne döntötték volna el Prigozsin sorsát már a lázadáskor. Nem is kellett hozzá semmiféle tárgyalás, húgyagyú. Az OTTANI rendszer adta ezt magától, automatikusan, hülye fia az anyádnak! És akkor mi van? Beesik az eső??? Talán százezrével jönnek ide a migri ruszkik, hogy itt is ugyanaz legyen, mint a niggerek és a közel-keleti kaporszakállúak, hogy átvegyék a hatalmat Európa felett?? Látsz itt ruszki no-go zónát és ruszki párhuzamos társadalmat? NEM??? Akkor, húzz az anyád picsájába!
Skywalker_bp
2023. augusztus 24. 01:36
Szóval akkor a sok csôlátó állampárttagnak ez az oké? Amerika teljesen elmebeteg, de majd önreflektál. Mert ott még mindig nagyobb esély van arra, mint Keleten. Nem értitek, hogy megvolt a tárgyalás Prigozsinról? Megtárgyalta két-három ember hogy hol és mikor likvidálják. Ez a keleti jogállam. Minimum ezer éve. Vagy ötezer éve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!