Elemző: jelentős profitra tett szert az Egyesült Államok, mióta Európa megszakította pénzügyi kapcsolatait Oroszországgal

2023. augusztus 26. 22:01

A dollárban történt kifizetések aránya rekord szintet ért el júliusban – mutatott rá Bendarzsevszkij Anton.

2023. augusztus 26. 22:01

Bendarzsevszkij Anton legújabb Facebook-bejegyzésében rossz hírt közölt azok számára, akik szerint Oroszország vagy Kína vezetésével majd megrengetik a nyugati dominanciát. „Úgy tűnik, hogy a nemzetközi pénzügyi valutaforgalomban

a dollárban történt kifizetések aránya rekord szintet ért el júliusban.

A nemzetközi valutaforgalomban a dollár aránya 46% volt – a forgalom majdnem fele, tíz évvel ezelőtt ez még csak a harmada volt” – fogalmazott az elemző. Bendarzsevszkij szerint noha ez remek hír az Egyesült Államok számára, Európának egyáltalán nem kedvező.

Szerinte „úgy tűnik, hogy az Oroszországgal történt pénzügyi kapcsolatok megszakadása egyértelműen látszik az euró nemzetközi pozícióján (negatívan), miközben az amerikai dollár inkább csak profitált belőle”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Tavaszi kampány

Kapcsolódó cikkek

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. augusztus 28. 11:30
Ez az USA legjobb biznisze volt az elmúlt évtizedekben. Rámutatott, hogy Oroszország rossz és nem szabad vele boltolni. A világ ostobábbik fele pedig hümmögött egyet és azt mondta, hogy OK, ha drágább, akkor legyen drágább csak ne mondják hogy rossz. Az USA meg röhög…
pandalala
2023. augusztus 28. 04:37
szareza fórum így nem kicsit, nagyon! :-(
bagira002
2023. augusztus 27. 23:49
Amerikának nagyobb hasznot hozott Ukrajna kifosztása mint az oroszokkal való üzletelés. Közben Amerika -eu jól járt Ukrajnába kihordták az elfekvő régi elavult fegyvereket lőszereket . Ukrajna vastemető is lett .
connorj
2023. augusztus 27. 10:07
Vége van: https://www.tiktok.com/@bedoimre/video/7118257595923565830?_t=8fBQCE9LWEL&_r=1
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik