Egyre több a leprás az Egyesült Államokban

2023. augusztus 03. 16:28

Főként Florida államban robbant be a betegség.

2023. augusztus 03. 16:28
lepra

Az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja (CDC) új jelentése szerint egy nem kívánatos betegség, azaz a Hansen-kór (lepra), ismét megjelent az Egyesült Államokban. Florida államból egyre több esetet jelentettek az elmúlt években.

A lepra tünetei közé tartoznak a bőr foltokban történő elszíneződése és szokatlan kinövések megjelenése. Az idegkárosodás a legzavaróbb aspektusa, mivel a fájdalomérzet hiánya miatt a károsodás és fertőzés észrevétlen maradhat.

A betegség korábban nem volt olyan gyakori az Egyesült Államokban, és az esetek többségét más országokból hozták be. Mostanra azonban egyre több helyi eredetű esetet jelentenek.

A jelentés azt mutatja, hogy a Floridában tapasztalt eseteket leggyakrabban olyan embereknél diagnosztizálták, akik sok időt töltenek a szabadban, a helyiek szerint az armadillók hordozzák a betegséget.

Szerencsére az emberek nagy része természetes immunitással rendelkezik a lepra ellen, és ha időben észlelik, jól kezelhető. Általában antibiotikumokat kapnak, amelyeket hosszabb ideig kell szedniük.

Nyitókép: FABIO TEIXEIRA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DBZ22
2023. augusztus 03. 23:16
Lehet túl gondolom de : Florida kormányzója Ron DeSantis (Republikánus Párt) Kezdődik a demokraták kampánya?
pipa89
2023. augusztus 03. 22:27
Na ugye, csak beléjük esett a fészkes fekete fene!
Ehetős Odó
2023. augusztus 03. 21:24
Egész Ámerika egy lepratelep.
paperfellow
2023. augusztus 03. 21:08
Ezt tudták exportálni a románok az usának a fegyverekért cserébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!