Daily Telegraph: A Nyugat-ellenesség legrosszabb megnyilvánulása a Vlagyimir Putyin iránt érzett szeretet

2023. augusztus 28. 18:50

A brit újságíró szerint tragikus módon Prigozsin halála csak fokozza az orosz elnök népszerűségét.

2023. augusztus 28. 18:50
Vlagyimir Putyin

„Képzeljük csak el, hogy amikor Oroszországra nézünk, nem egy véráztatta zsarnokságot, hanem egy szövetségest látunk. Képzeljük el, hogy Vlagyimir Putyinra nem gonosztevőként, hanem példaképként gondolunk. Hogy annyira átjár bennünket a Nyugat-ellenesség, hogy amikor Oroszország megszegi a nemzetközi szerződést, és megszáll egy olyan országot, amelynek megvédésére ígéretet tett, meggyőzzük magunkat, hogy az egészet a NATO kezdte...” – ezekkel a gondolatokkal kezdi a cikkét a Daily Telegraph hasábjain Daniel Hannan egykori brit EP-képviselő.

A szerző szerint Putyin évek óta úgy állítja be magát, mint aki szembeszáll a nyugati felsőbbrendűséggel, közben jogtalanul vádolja gyarmatosítással a nyugati országokat, míg ő maga megszállta egy szomszédos ország területeit. Hozzátette: a BRICS tagországai hasraesnek  Oroszország előtt, és a Prigozsinnal történtek csak tovább erősítik Putyin tekintélyét. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szekértábor
2023. augusztus 29. 11:33
Ha jól értem a cikk címét, a Nyugatot csak az kedvelheti, aki gyűlöli Putyint. Ez nem gyűlöletbeszéd?
Turius
2023. augusztus 29. 11:28
"jogtalanul vádolja gyarmatosítással a nyugati országokat" ?! Jogtalanul? Mert a gyilkost csak a halottnak van joga krtizálni akit megölt, vagy mi? Továbbá, mi az, hogy "szembeszáll a nyugati felsöbbrendüséggel"? Mégis ki képzelte magát a nyugaton áriának? Hát nem a demokráciák. Az pedig elmond valamit, hogy a világ 2/3-a inkább az orosz álláspontot fogadja el, mint a nyugatit. Pl azt, hogy nyugaton a politikai és diplomáciai vezetés Pressman szívonalán van: Hogy idejön egy köcsög köcsögösködni, és kikéri magának, ha valaki nem buzi. Majd azt mondja: "mért nem tesztek nekem szívességet, ha már ilyen jó fej voltam?". Nem lehet így diplomáciát foyltatni. Nem az a gond, hogy az orosz diplomácia jó, hanem hogy egyedül az létezik.
Héja
2023. augusztus 29. 09:56
A Telegráf színvonala egy úttörő faliújságéval vetekszik (bár a Kisdobos Híradó jobb volt).
jooeee
2023. augusztus 29. 07:58
Ez a brit újságíró egy idióta.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!