Az ukránok szerint a kazettás bombák menthetik meg az ellentámadást

2023. augusztus 09. 07:29

Az ukránok úgy érzik, legalábbis kommunikációs szinten, hogy új lendületet kaptak.

2023. augusztus 09. 07:29

A Wall Steet Journal arról ír, hogy az ukrán hadsereg úgy véli: az Egyesült Államok kegyetlen és pusztító kazettás bombái új lendületet adtak az Oroszország elleni támadásnak. Eszerint az ukrán csapatok 

orosz gyalogságot, járműcsoportokat és más célpontokat találtak el kazettás bombákkal, megtisztítva az utat a támadó műveletek előtt.

A lap hozzáteszi: az ukrán ellentámadást aknamezők és túlerőben lévő orosz légierő akadályozta, ami megnehezítette, hogy elérjék és áttörjék az oroszok állásait, az ukrán ellentámadás így nem járt sok sikerrel.

Hangsúlyozzák: a kazettás bombák ugyan önmagukban nem változtatják meg az erőviszonyokat Ukrajna javára a csatatéren, ám a katonák szerint segítenek nekik visszaszorítani az orosz állásokat, amelyeket eddig  nagyon nehezen tudtak elérni.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Robert C. Castel

Facebook

Idézőjel

Mindez akár az ukrán háború és az ukrán nemzeti tragédia szimbóluma is lehetne.

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Control
2023. augusztus 21. 16:55
Mindegy mivel csak nyomják vissza a ruszkikat. A 82.ukrán dandárnak szorítunk! Все в генерала Сірського
alenka
2023. augusztus 09. 16:15
A zakkantak tudják használni is?... Mert nem tuk sok agyuk van...haborusdit játszanak ...szanalmas...
Batman007
2023. augusztus 09. 12:39
Az orosz kezettás bonba rossz, az amerikai jó.
masikhozzaszolo
2023. augusztus 09. 10:43
Meg a sapka. Meg a Leopárd. Meg a tarack. Meg a Bradley. Meg a Javelin. Meg a Patriot. Meg a Himars. Meg a drón. Meg a Skyline. Meg az autóbusz. Meg a kazettás. Meg a páncélozott. Meg az Abrams. Meg az F16. A hátsó borítón: Előkészületben: Banyatank.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!