Aggodalmak Lengyelországból: Ha Magyarország nem is szövetségese, de a Kreml partnere Európában

2023. augusztus 08. 08:29

A Rzeczpospolita szerint míg az EU megpróbálja csökkenteni az orosz nyersanyagoktól való függőségét, addig Budapest az ellenkezőjét teszi.

2023. augusztus 08. 08:29

A lengyel Rzeczpospolita arról ír, hogy ha Magyarország nem is szövetségese, de a Kreml partnere Európában. A cikk írója szerint az „Európai Unió ellen fellépő” Orbán Viktor miniszterelnök továbbra is gazdasági kapcsolatokat ápol Oroszországgal, és gyakran késlelteti a szankciócsomagok elfogadását. Emiatt 

szerinte nem ok nélkül nevezik a magyar miniszterelnököt „Putyin trójai falójának". 

Hangsúlyozzák: míg az EU megpróbálja lecsökkenteni az orosz nyersanyagoktól való függőségét, addig Budapest az ellenkezőjét teszi.

Hozzáteszik: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter négy hónapja írta alá azt a megállapodást, amely a 2021-ben megkötött 15 éves szerződésben előírtnál több gáz vásárlását teszi lehetővé. 

„Magyarországnak köszönhetően Oroszország meg tudja őrizni befolyását Közép-Európában. 

Orbán azt is megmutatja, hogy nem kényszerül csak az uniós piacon mozogni" – magyarázta Héjj Dominik, a Közép-Európa Intézet Magyarország-szakértője. Oroszország Budapest legfontosabb partnere az Orbán-kormány legnagyobb gazdasági beruházásának számító Paks II. atomerőmű építésében is, írják.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 


 

 

Összesen 148 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2023. augusztus 11. 07:57
Libcsi lap. azt tudjuk a lengyeleknél ugyan azon szar mint nálunk.
tikkadt-szocske
2023. augusztus 10. 19:03
Viszont, ha az oroszok eladják a terméküket egy harmadik országnak, attól már felemelt fejjel, bűszkén lehet vásárolni, azzal a boldog tudattal, hogy jól ki lett cseszve az agresszorral. Nóóórmális ez a Recskaszopolita?
B_kanya
2023. augusztus 09. 13:07
" antilop-5 B_kanya 2023. augusztus 08. 09:17 A cigany piaci ar felett veszi az orosz olajat. " A pedoszikrás náci tolvaj antal (anti, aki lop) NEM emlékszik rá, hogy a hvg szerint is 2 hónap csúszással követi a magyar gázár a holland gáztőzsdét. MErt HÜLYE. Arra sem emlékszik, hogy az ukrop szerelmei hányszor emelték a tranzitdíjat. Mert HÜLYE. És végezetül HÜLYE, mert nem tudja megmondani, honnan máshonnan lehetne kellő mennyiséget venni. Nem ezért FIZETIK A HÜLYÉT, a tolvaj antal pedoszikrás állatját.
B_kanya
2023. augusztus 09. 13:04
" MTom 2023. augusztus 08. 14:28 Hihetetlen a fideszes agyhalott csurhe. Elerte amit akart a NER media az evtizedes gyuloletkeltessel." Kár, hogy az ékezeteid hiánya mellett arra sem emlékszel, hogy a quimby-t mikor tavaly meghívták Tusványosra, úgy kellett varangyhason kúszva "önkritikát gyakorolniuk" a lincselő váncsai fajtád aljas színes előtt :))) Mert hát HÜLYE VAGY. Ehhez is. Na, HOL VAN GONZALO LIRA, tomika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!