Zelenszkij szerint Putyint az egész világ meg akarja ölni, összeszedtük, eddig hogyan próbálkoztak

2023. július 02. 14:28

A háború kirobbanása óta több olyan hír is napvilágott látott, amelyek arról szóltak, hogy az orosz elnök ellen merényletet kíséreltek meg.

2023. július 02. 14:28
null

A háború kitörése óta egymást érik a hírek, amelyek szerint az orosz elnököt szívesen látnák holtan ellenlábasai, és ezért különböző összeesküvéseket, merényleteket szerveznek ellene. Ennek legújabb állomásához érkeztünk most el, ugyanis ahogy arról a Mandiner is beszámolt, sajtóhírek szerint ismét merényletet kíséreltek meg az orosz elnökkel szemben.

Ezt az orosz FSZB szerint robbanóanyagokkal akarták végrehajtani, amelyből a biztonsági szolgálat szerint eddig ismeretlen mennyiséget fel is fedeztek a moszkvai Novoarbatszkij híd alatt, amelyen az elnököt szállító járműkonvoj a korábbi tervek szerint áthaladt volna.

Nem először végeznének Putyinnal

Az ukrán titkosszolgálatok már nem sokkal a háború kitörése után, 2022 májusában is arról értekeztek, hogy megpróbáltak végezni az orosz elnökkel. A szolgálatok akkor azt állították, hogy merényletet kíséreltek meg Vlagyimir Putyin ellen, azonban ekkor a Kreml még nem erősítette meg ezeket a híreket.

2022 őszén a Daily Mail cikkében azt állította, hogy az orosz General SVR Telegram-csatornáján megjelent, meg nem erősített információk szerint Vlagyimir Putyin orosz államfő autója ellen vélhetően egy robbantásos támadási kísérletet hajtottak végre. Az akkori hírek arról szóltak, hogy az orosz elnök limuzinjának bal első kerekénél egy hangos robajra lettek figyelmesek, amit aztán füstfelhő követett. Komolyabb probléma azonban nem történt, az autó biztonságosan folytatta az útját,

Oroszország elnöknek pedig nem esett bántódása.

Az ukránok is probálkoztak már Putyin likvidálásával

2023 áprilisában a BILD nevű lap számolt be arról, hogy az ukrán titkosszolgálat kamikazedrónnal próbálta megölni Vlagyimir Putyint. A merénylet sikertelen volt, azonban erről hivatalos megerősítés soha nem érkezett.

Német lap: merényletet akartak végrehajtani Putyin ellen, majdnem sikerrel jártak

Tizenhét kiló robbanóanyaggal akarták megölni Putyint a Bild értesülései szerint.

Sajtóhírek szerint Putyin is félti az életét

2023. júniusában az Insider számolt be arról, hogy egy magas rangú orosz tisztviselő, valamint a brit katonai hírszerzés volt tisztjének információi alapján Vlagyimir Putyin orosz elnök paranoiája egyre növekszik, és egyre nagyobb mértékben tart egy lehetséges merénylettől. Mint írták

az orosz elnök az ukrajnai invázió megkezdése óta ezért nem hajlandó elhagyni Oroszországot.

Korábban még egy amerikai szenátor is Putyin elleni merényletre buzdított

Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor néhány nappal a háború kirobbanása után a Twitteren szorgalmazta, hogy hajtsanak végre merényletet Vlagyimir Putyin ellen, és több egymást követő üzenetben is követendő példaképként állította az Adolf Hitler náci vezető ellen 1944-ben merényletkísérletet végrehajtó német katonatisztet és azt a római szenátort, aki segített megölni Julius Caesart.

Van egy sikeresebb Stauffenberg ezredes az orosz hadseregben? Az egyetlen megoldás, ha Oroszországban valaki leszedi ezt az embert” – írta 2022 márciusában Lindsey Graham. A dél-karolinai szenátor szerint egy ilyen merénylő „nagy szolgálatot tenne az országnak – és a világnak”.   

Zelenszkij szerint neki kevesebb félnivalója van, mint Putyinnak

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pedig a spanyol média munkatársai előtt tartott érdekes sajtótájékoztatót, miután Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök az ukrán fővárosba látogatott. Az ukrán elnököt egy riporter kérdezte arról, hogy veszélyben van-e és félti-e az életét. Zelenszkij azt válaszolta: „Őszintén, Putyinnak sokkal több félnivalója van, mint nekem.

***

MIKHAIL KLIMENTYEV  SPUTNIK  SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 09. 05:00
Aha... Zelenskijt meg arra se méltatják...annyira ocsaka,rohan az maga a halálba...ugye,agyilag,testileg...a feher...halálba....
Biivisz
2023. július 03. 13:58
"Zelenszkij szerint Putyint az egész világ meg akarja ölni ..." Én Zelenszkijt szeretném ... :-)
Teréz Pitykéz
2023. július 03. 08:48
Ez az ember egy alkalmatlan idióta. Egyelőre úgy tűnik a Nato terjeszkedik az Oroszok felé, és Oroszország feldarabolásáról fantáziálgatnak. Értem én hogy a kis genyó világháborút akar. De remélem lesz esze másnak ha ennek nincs
5m007h 0p3ra70r
2023. július 03. 04:41
"Engem csak Oroszországban akarnak megölni, míg Putyint az egész világ meg akarja ölni." És az apukája is sokkal erősebb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!