Putyin: A Wagner hivatalosan nem létezik

2023. július 14. 06:36

Az elnök elismerte, Oroszországban nincs törvény a katonai magáncégekre.

2023. július 14. 06:36
GERASZIMOV, Valerij; SOJGU, Szergej; PUTYIN, Vlagyimir

A katonai magáncégek legalizálása bonyolult kérdés, amelyet a kormánynak és a parlamentnek kell kezelnie, mert formálisan az olyan cégek, mint a Wagner PMC, jelenleg nem léteznek Oroszországban – idézte a TASS orosz hírgynökség Vlagyimir Putyint. Az elnök a szervezet jövőjét firtató kérdésre válaszolva azt mondta, hogy a hivatalos legalizálás egy külön kérdés, amellyel az Állami Dumának [az orosz parlament alsóháza] és a kormánynak kell foglalkoznia. 

Ez egy bonyolult kérdés”

– hangsúlyozta Putyin, aki úgy véli, hogy a Wagner-csoport vitája „nagyon egyszerű és világos az orosz társadalom számára”. Ahogy fogalmazott: „ A Wagner egyszerű tagjai méltósággal harcoltak... ezért nagyon sajnálatos, hogy belekeveredtek ezekbe az eseményekbe” .

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Fagyejcsev

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. július 14. 09:15
formálisan az olyan cégek, mint a Wagner PMC, jelenleg nem léteznek Oroszországban ...de jure nem, de facto 32. Velük nem volt probléma, most már awgnerrel sincs.
hátakkor
2023. július 14. 08:49
Jó kis államhatalom ahol szabadcsapatok nehézfegyverekkel glasszálnak. Nem könnyű a cár élete sem..
Ekrü
2023. július 14. 07:39
"Az elnök elismerte, Oroszországban nincs törvény a katonai magáncégekre."- "Elismerte"? Mégis ki előtt? XDDD
lhotx
2023. július 14. 07:22
Ezekből a „hivatalosan nem létező“ dolgokból annyi van már körülöttünk, én nem is értem az EU vezetését: MIÉRT MINDIG A HIVATALOSAN LÉTEZŐ és (úgy-ahogy) működő ÁLLAMOKAT, ORSZÁGOKAT akarják beletolni a darálóba? Nem küldhetnének oda ők is néhányat az úm. HIVATALOSAN NEM létező hobbistáik közül?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!