Moszkva: az USA ártatlan gyerekek haláláért lesz felelős, amiért kazettás bombákat szállít Ukrajnának

2023. július 08. 19:00

Az orosz védelmi tárca szerint ez a „reménytelenség jele és a gyengeség bevallása”.

2023. július 08. 19:00
PUTYIN, Vlagyimir; BORISZOV, Jurij

A „gyengeség bevallásának”minősítette az orosz védelmi tárca szombaton azt az amerikai döntést, amelynek értelmében az Egyesült Államok kazettás bombákat és lőszereket szállít Ukrajnának, és úgy vélte, hogy a lépés cinkossá teszi Washingtont azokért a halálesetekért, amelyeket ezek a fegyverek a civil lakosság körében okoznak.

A kazettás fegyverek szállítása a reménytelenség jele és a gyengeség bevallása az állítólagos ukrajnai ellentámadás kudarcának összefüggésében”

– áll a tárca szombaton kiadott közleményében.

Ezt is ajánljuk a témában

 Az orosz kormányzat elítélte „a jelenlegi ukrán vezetés agóniájának meghosszabbítására irányuló kísérletet, amelynek során nem törődnek e bombák polgári áldozataival” sem, hiszen a fegyverek vaktában gyilkolnak a becsapódás előtt vagy után kis robbanótölteteket szétszórva. „Kazettás lőszereket szállítva Washington ténylegesen bűnrészes lesz a használatukban, és teljes mértékben osztozik a robbantások okozta halálesetek miatti felelősségben, beleértve az orosz és ukrán gyerekekét is” – írta a tárca.

Ezeket a fegyvereket számos országban tiltják, elsősorban európai államokban, amelyek részesei a 2008. évi Oslói Egyezménynek, amelyet sem az Egyesült Államok, sem Oroszország, sem Ukrajna nem írt alá.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. július 09. 14:22
https://www.dailymail.co.uk/news/article-12242035/Evil-child-trader-caught-trying-child-Ukraine-sell-organ-transplants.html "Moment 'evil child trader' is caught trying to take 11-month-old baby out of Ukraine to 'sell for organ transplants' after 'paying his mother $1,000" Íme, a példaképek....
B_kanya
2023. július 09. 14:21
"mc-foker 2023. július 08. 22:56 Eddig hány ártatlan ukrán gyerek halt meg az oroszok miatt?" Hány ukrán gyereket számolt meg az Amnesty International, akiket élő pajzsnak használtak bekúrék hoholkeresztes szerelmei.
B_kanya
2023. július 09. 14:19
"Zsaturnuzs 2023. július 09. 07:52 Az orosz kazettás bombák a remény jelei és az erő kimutatása. Az ukrán kazettás bombák a reménytelenség jelei és a gyengeség bevallása." PErsze, joe brandon a reményt is adja a hoholszoponczoknak, hogy a RÉGEBBI, besülős fajta 155 millis tüzérségi kazettás lőszert szállítják, mert elmondja hogy KIFOGYTAK. Ez a hohol remény. Milyen a kétségbeesés?
B_kanya
2023. július 09. 14:17
"files32 2023. július 09. 05:47 A birkák példaképeit nem nagyon zavarták az ártatlan áldozatok, amikor ilyen bombákkal lődöztek." Jaja, a hoholszoponcz birkákat nem zavarta, nem zavarja, hogy Donyeckre, Kramatorszkra lőttek ilyenek a hohol nácik Tocska rakétával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!