Kirúgtak egy főiskolai tanárt, mert azt mondta, a biológiai nem a kromoszómáktól függ

2023. július 09. 21:39

2022 novemberében négy diák kisétált a tanár órájáról, tiltakozásul amiatt, hogy azt tanította, az X és Y kromoszómák határozzák meg az emberek nemét.

2023. július 09. 21:39
szivárvány zászló

Egy texasi biológiaprofesszor azt állítja, azért rúgták ki a főiskoláról, mert azt tanította, hogy az emberek nemét az X és Y kromoszómák határozzák meg.

A San Antonio-i St. Philip's College, állami főiskoláról 2023 januárjában rúgták ki Dr. Johnson Varkey-t. Varkey 20 évig tanított emberi anatómiát és fiziológiát a főiskolán, derül ki a First Liberty Institute nevű jogi csoport leveléből, amelyben a férfi visszavételét követelik. Kifejtik, hogy Varkey elbocsátása sérti az amerikai munkavállalók vallási meggyőződésének megtartásához és kinyilvánításához való jogát.

Varkey kirúgására állítólag azután került sor, hogy 2022 novemberében négy diák kisétált az órájáról, tiltakozásul amiatt, hogy azt tanította, az X és Y kromoszómák határozzák meg az emberek nemét.

Varkey felmondólevelében az állt, hogy a St. Philip's College „számos panaszt kapott a férfi vallási prédikációi, a homoszexuálisokkal és transznemű személyekkel kapcsolatos diszkriminatív megjegyzései, abortuszellenes retorikája és nőgyűlölő tréfái miatt” – írja a First Liberty Institute.

A The College Fix az üggyel kapcsolatban megkereste a főiskolát is, ám ők nem voltak hajlandóak válaszolni a lap kérdéseire.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Ungár Péter

Facebook

Idézőjel

Nem-bináris emberek nem léteznek.

Nyitókép: Pixabay

 

Karácsonyi előfizetési akció

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik