Ha ellenünk használják fel, fenntartjuk a jogot, hogy viszonozzuk – Putyin a kazettás bombákról

2023. július 16. 12:55

Az elnök arra reagált, hogy Ukrajna több országban betiltott, kazettás bombákat kapott az USA-tól.

2023. július 16. 12:55

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, Oroszországnak van elég kazettás bombája, amit gondolkodás nélkül be is fognak vetni, ha az ukránok ilyen fegyvereket használnak – idézi a Guardian.

Az állami televízióban nyilatkozva a elnök azt mondta:

„Ha ellenünk használják fel, természetesen fenntartjuk a jogot a viszonzásra.”

Azt mondta, az oroszok eddig nem vetették még be ezeket a fegyvereket, ezzel szemben tavaly arról szóltak a hírek, hogy az oroszok kazettás bombákkal támadták a civil lakosságot.

Oroszország arra reagált, hogy Amerika kazettás bombákat küldött Ukrajnának. A fegyvert több mint száz országban betiltották, mivel azok a polgári lakosságra is súlyos veszélyt jelentenek. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik/Kreml pool/Mihail Mecel

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. július 16. 17:46
Nem vagyok egy fizetett Rácz András, de a kazettás cucc leginkább védelmi állások ellen hatásos, ha jól tudom.
rasdi1
2023. július 16. 16:13
Ha jól értem, ezek a kazettás bombák különösen alattomosan szennyezik a területet. Akkor pedig mind a két fél olyan területen akarja alkalmazni, amelyet a magáénak tart. És ha az alkalmazásuk "eredményre" vezet, és a terület e végén az övék lesz, akkor a saját területüket szennyezték, a saját állampolgáraikat veszélyeztetik a "győzelem" után Ebből a szempontból nézve egészen más a helyzet, mint amikor az USA idegen területen, mintegy "gyarmaton" veszélyeztette az ottaniak "békés napjait".
drogqueen
2023. július 16. 14:08
Nevetséges, folyamatosan használják Ukrajnában, százszorosan dokumentált.
sentimental
2023. július 16. 13:59
Ez hülye. Igaz ez nem újdonság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!