Euobserver: Orbánt az „igazi” Európa hangjaként reklámozza a Kreml

2023. július 11. 13:02

A cikk szerint az orosz állami médiában Magyarországról szóló uralkodó narratíva Budapestet béketeremtőként ábrázolja.

2023. július 11. 13:02

Az Euobserver hétfői cikkében azt írja: a magyar miniszterelnököt az EU-n belül egyre gyakrabban nevezik Putyin szövetségesének. Az írás szerint mindennek ékes bizonyítéka, hogy Orbán Viktor és más magyar politikusok is gyakran szerepelnek az orosz az állami médiában, ahol az „igazi Európa” megtestesítőjeként tartják számon őket. Megemlítik, hogy a háborúval kapcsolatban Magyarország  „szuverén” álláspontot képvisel, amely szinte egyet jelent azzal, hogy

a magyar kormány Oroszországot támogatja.

A cikk szerint a folyamat 2022-ben indult el, amikor az orosz állami online média kétszer olyan gyakran kezdett el Magyarországról tudósítani, mint az előző évben. 2023 első négy hónapjában pedig közel harmadával nőtt az említések száma. Kiemelik, hogy a közelmúltban az Oroszországon kívül sugárzott propagandájáról ismert 

 

Russia Today tévécsatorna szinte minden Orbán-tweetről beszámolt. 

 

A cikk szerint az orosz állami médiában Magyarországról szóló uralkodó narratíva Budapestet béketeremtőként ábrázolja, és azt állítja, hogy az egyetlen olyan uniós tagállam, amely valóban békére törekszik Európában.

Nyitókép: Képkocka / YouTube-videó

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. július 26. 12:54
"A cikk szerint az orosz állami médiában Magyarországról szóló uralkodó narratíva Budapestet béketeremtőként ábrázolja, és azt állítja, hogy az egyetlen olyan uniós tagállam, amely valóban békére törekszik Európában." Amikor az oroszoknak igazuk van, akkor igazuk van.
B_kanya
2023. július 26. 12:53
"Lajoss 2023. július 11. 16:45 56-ot köpi szembe a " lajoSSka, hülyécske, 1956-ért Putyin bocsánatot kért, az 1956-ban itt járt 128-as Munkácsi rohamdandár meg nem is olyan rég fenyegetőzött, hogy két óra alatt a Balatonon lesznek. Felköptél, aláálltál ávóslajoSS. Mert HÜLYÉK VAGYTOK és nem tanultak.
Nemkellnév
2023. július 11. 18:10
Akinek van egy csöpp esze, az ezen nem csodálkozik. Az oroszok ellenérdekeltek az EU mai elveivel szemben. De ezzel minden normálisan gondolkodó egyetért. Aki hülye, az meg dögöljön meg... Sajnos nincsen Magyarországnak olyan ereje(nem is lesz, mert nem fontos egyébként), ami az önteltséget kordában tudná tartani.
KBA98
2023. július 11. 17:03
Nem tudom, hogy minek ez a nagy vinnyogás! Mindenki az oroszoktól vásárol mindent, de csak az éj leple alatt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!