Döbbenetes: medúzák lepték el a Dunát

2023. július 27. 09:33

Nagy meglepetést okozott, hogy édesvízi medúzák tűntek fel a Dunában.

2023. július 27. 09:33
null

Nadja Hahn osztrák újságíró Twitteren tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt írja, hogy a bécsi Kuchelauhoz tartozó kikötőben a múlt hétvégén medúzákat látott. Az Infostart hozzáteszi: számos olyan medúzafaj ismert, amely a tenger helyett édesvízben él, és ezek közül az élőlények közül ma már több Közép-Európában is honos.

Az édesvízi medúza Magyarországon is előfordul. Apró termetű, néhány centiméteres, átlátszó, medúza formájú élőlényekről van szó, amelyek lüktető mozgással úsznak a vízben.

Hangsúlyozzák: ezek az állatok egyáltalán nem jelentenek semmiféle veszélyt az emberre. 

Rendelkeznek ugyan apró, mikroszkopikus méretű csalánsejtekkel, amelyben méreganyag van, de ezek csak egysejtű, egészen apró szervezetekre veszélyesek, úgyhogy az ember akár nyugodtan kézbe is foghatja őket, semmi baja nem lesz tőlük.

Nyitókép: Twitter-képernyőfotó

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ironlady111950
2023. július 28. 13:18
Nem tudom, mi ebben a döbbenetes. Tiszta vizű tóban előfordul, totál veszélytelen, és arra utal, hogy jó a vízminőség. Én is Gyékényesen szoktam látni őket.
levente-11
2023. július 28. 11:32
Na, már csak ez hiányzott: migráns medúzák. Így soha nem váltjuk le az Orbán-kormányt.:-)
Dixtroy
2023. július 28. 09:33
A medúza leírása: "átlátszó, medúza formájú élőlények" Oké.
Pragmatikus
2023. július 27. 14:36
A gyékényesi kotrón (az egy tó aki nem tudná) is élnek ezek, de nem veszélyesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!