Az amerikaiak többsége szerint nem működik náluk a demokrácia

2023. július 16. 12:14

Az emberek elégedetlenek a Kongresszus munkájával.

2023. július 16. 12:14

Az amerikai választópolgárok 49 százaléka úgy véli, nem működik megfelelően az Egyesült Államokban a demokrácia – derül ki az AP hírügynökség és a NORC társadalomkutató pénteken közzé tett felméréséből.

A júniusi közvélemény-kutatásban megkérdezettek mindössze 10 százaléka vélekedik úgy, hogy az amerikai demokrácia „nagyon jól” vagy „rendkívül jól” működik, 40 százalék szerint pedig „valamelyest jól” működik.

A felmérés azt mutatta, az amerikai felnőttek 53 százaléka szerint a törvényhozás, a Kongresszus nem végzi jól a munkáját a demokratikus értékek védelmében. Ezzel szemben mindössze 16 százalék értékeli úgy, hogy a testület képes ellátni ezt a feladatát.

 

A regisztrált republikánus szavazók és függetlenek mintegy 60 százaléka szerint a kormányzat nem képviseli a hozzá hasonló átlagember érdekeit,

 

míg a demokrata párti szavazók 40 százaléka vélekedik így.

A terhességmegszakítás szabályozásával kapcsolatban is kikérték az emberek véleményét. A váradósság kezdeti szakaszában a többség engedélyezné, a vége felé viszont tiltaná az abortuszt. Összességében a demokrata szavazók inkább abortusz, a republikánusok pedig életpártiak. 

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Jacquelyn Martin
   

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nempolitizalok-0
2023. július 16. 14:35
"Az Egyesült Államok elnöke, Joe Biden betért egy könyvesboltba, ahol a demencia kezelésére szolgáló könyvek között kezdett el válogatni."
jagdpancer
2023. július 16. 13:48
Mi is öljünk, mészároljunk indiánokat ? Bombázzuk szarrá a "demokrácia " jegyében a fél világot ? Mekkora seggfejek ezek ...
pandalala
2023. július 16. 13:37
" nempolitizalok-0 2023. július 16. 13:02 " Biden még a válsztások előtt elszólta magát h ipari méretű csalást hoznak össze ... mindenki csak kacarászott .. :-(
pandalala
2023. július 16. 13:30
:-DDDD az "amerikaiak többsége" azt sem tudja h hol van Magyarország!!! ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!