Megkezdődött a Wagner lefegyverzése, átadják nehézfegyvereiket az orosz hadseregenek

2023. június 27. 17:25

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy megkezdődtek az előkészületek a Wagner-csoport haditechnikai eszközeinek átadására.

2023. június 27. 17:25
null

Az orosz védelmi minisztérium arról számolt be, hogy megkezdődtek az előkészületek a Wagner-csoport haditechnikai eszközeinek átadására – közölte a hírt a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség alapján az Ukrajinszka Pravda.

A beszámoló szerint

a Wagner katonáinak július 1-jéig szerződniük kell az orosz védelmi minisztériummal.

A minisztérium tudatta, hogy az orosz törvények értelmében minden orosz katonai magánvállalat alkalmazottjának, vagy önkéntes egységének alá kell írnia egy ilyen szerződést. A szerződés aláírását követően ezek a csapatok is az orosz védelmi minisztériumnak lesznek alárendelve.

A védelmi minisztérium kiemelte, hogy Ramzan Kadirov csecsen vezető emberei már aláírták a szerződést, míg Jevgenyij Prigozsin elutasította azt.

****

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency via AFP

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzabóGéza
2023. június 27. 23:13
Na jó, az Orosz haderő rendszerez, meg vásárol, meg elemez, meg..... !!!! De mit csinálnak az Ukránok????Áttörnek, felszámolják Oroszországot, megszállják a Krímet???? Moszkva alatt járnak, vagy mi???:))
Palatin
2023. június 27. 22:55
Putyin mesterien megakadályozta az eszkalációt. Elfújta, mint egy gyertyát, ezt jobban, menöbben nem lehet csinálni. Aki az eszkalációt meg tudja és meg akarja akadályozni az nem gyáva, hanem bölcs. És az aki, - mint a Nyugat -, az eszkalációt fokozza, az nem bátor, hanem embertelen, buta és túlbecsüli önmagát. Semmi kétségem nincs afelöl, hogy a Prigozsin féle puccs-kisérlet ugyanúgy amerikai projekt volt, mint az északi gázvezetékek felrobbantása. Ezek tipikus amerikai trükkök: Az ellenfél belsö köreiben puccsot szervezni, és robbantani ott ahol a legjobban fáj. Éppen hogy csak a pecsétjük hiányzik erröl az akcióról is. Mindent megpróbálnak. Nem is tehetnek mást, mert egy lóra (pontosabban egy lókötöre) tettek. Ha az oroszok nem veszítenek, az a z USA-nak egy gigantikus pofon lesz. Ezért várható, hogy még durvább dolgokat is csinálni fognak. A puccs azért szakadt félbe, mert úgy Prigozsin, mint az amcsik hamar rájöttek, hogy ez rosszúl fog elsülni. Az oroszok is képben vannak. Prigozsint csak azért nem büntetik meg (egyenlöre, de várjuk ki a végét), mert a katonáira szükség van, azokat nem akarják elveszíteni. Putyin nem akar elégedetlenséget gerjeszteni a katonák között. Ha Prigozsin egy fél év múlva, - amikor már ez a sztori érdektelen lesz -, kiesik a 10. emeletröl, az az ö személyes pechje. De azt nem fogja megúszni, hogy az amcsikkal összeszürte a levet. Egyébként elképesztö, hogy egy brutális gyilkos, mutyizó hadúr hogyan tud órák alatt a náci-bolsevik globál-libernyákok kedvencévé avanzsálni csak azért, mert Putyinnal szembeszállt. Ennek az internacionalista náci-bolsevik globál-libernyák szekértábornak valóban se értékei, se morális kapaszkodói, se emberileg értékelhetö intelligenciája nincsen, olyanok mint a libatoll, arra repülnek, amerre a szél fúj. Esély sincs arra, hogy ezekkel egy jobb világot lehetne felépíteni. Minél jobban el kell tölük határolódni. Azon kell elgondolkodni, hogy Európa értelmesebbjei hogyan tudnának ezekböl a saját hasznos idiótájukat kinevelni. Azaz ezekkel nem vitatkozni kell, hanem megtalálni a módját annak, hogy a jobboldala gyürje öket maga alá.
Palatin
2023. június 27. 21:55
Semmi kétségem nincs afelöl, hogy a Prigozsin féle puccs-kisérlet ugyanúgy amerikai projekt volt, mint az északi gázvezetékek felrobbantása. Ezek tipikus amerikai trükkök: Az ellenfél belsö köreiben puccsot szervezni, és robbantani ott ahol a legjobban fáj. Éppen hogy csak a pecsétjük hiányzik erröl az akcióról is. Mindent megpróbálnak. Nem is tehetnek mást, mert egy lóra (pontosabban egy lókötöre) tettek. Ha az oroszok nem veszítenek, az a z USA-nak egy gigantikus pofon lesz. Ezért várható, hogy még durvább dolgokat is csinálni fognak. A puccs azért szakadt félbe, mert úgy Prigozsin, mint az amcsik hamar rájöttek, hogy ez rosszúl fog elsülni. Az oroszok is képben vannak. Prigozsint csak azért nem büntetik meg (egyenlöre, de várjuk ki a végét), mert a katonáira szükség van, azokat nem akarják elveszíteni. Putyin nem akar elégedetlenséget gerjeszteni a katonák között. Ha Prigozsin egy fél év múlva, - amikor már ez a sztori érdektelen lesz -, kiesik a 10. emeletröl, az az ö személyes pechje. De azt nem fogja megúszni, hogy az amcsikkal összeszürte a levet.
Robert69
2023. június 27. 21:42
....és a leadott fegyvereiket majd átvehetik újra Fehéroroszországi új támaszpontjukon.......függöny le első felvonás vége. .............. mi kell még, hogy összeálljon mire megy ki a játék?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!