Prigozsint Navalnijhoz hasonlította a Klubrádió vendége

2023. június 25. 17:13

Szerinte míg Navalnijra könnyen rá lehetett fogni, hogy külföldi érdekeket szolgál ki, Prigozsinra nem.

2023. június 25. 17:13
null

Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő volt a Klubrádió Hetes Stúdió című műsorának vendége. A szakértő szerint Prigozsin gyakorlatilag szó szerint azt mondta, amit Alekszej Navalnij orosz ellenzéki vezető. 

Szavai szerint Prigozsin a Wagner vezetőjeként különleges jogköröket kapott Putyintól, hiszen hadseregébe büntetés-végrehajtási intézményekben is toborozhatott zsoldosokat. Hozzátette, Prigozsin Putyin politikai és katonai céljainak egyik legfőbb kiszolgálója lett, de az elhúzódó háború miatt egyre többször fordult szembe az orosz vezetéssel. 

„Most azt látjuk, hogy lényegében a korrupt putyini rendszerrel szemben lép fel Prigozsin.

azzal a fontos különbséggel, hogy a bebörtönzött orosz ellenzéki vezetőre könnyen rá lehetett fogni, hogy külföldi érdekeket szolgál ki, ugyanezt Prigozsinról nem lehet elmondani” – foglalta össze véleményét.

Nyitókép: Sergei ILNITSKY / POOL / AFP

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bobek5
2023. június 28. 16:24
Idióta.
pulsarito
2023. június 26. 11:13
Ja Prigozsin is a független-objektív médiában pénteken még aljas tömeggyilkos volt, szombatra meg már a nyugat és a demokrácia védelmezője lett! Érdekes!
herden100
2023. június 26. 02:19
Ezt a beszédet érdemes végig nézni: https://m.youtube.com/watch?v=p_o_43QY4Jk
Ugandai Bubu
2023. június 26. 00:57
Navalnij egy ártatlanul bebörtönzött politikus, Prigo meg egy szociopata.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!