Orosz hadihajó tűnt fel a Földközi-tengeren

2023. június 19. 13:02

A Gorskov az orosz haditengerészet egyik zászlóshajója, amelyet a múltban hiperszonikus rakéták tesztelésére használtak.

2023. június 19. 13:02
null

Egy orosz hadihajó és egy orosz teherhajó együttes akcióval kimentett 68 embert hétfőre virradóra egy, a Földközi-tengeren hányódó bárkából a görögországi Kálimnosz-szigetnél – jelentette be hétfőn Moszkvában az orosz védelmi minisztérium.

A közlemény szerint elsőként a Gorskov tengernagy nevű hadihajó fogta az Avalon nevű, görög és német zászló alatt közlekedő „jachttípusú hajó” vészjelzését, majd a Pizsma nevű orosz teherhajóval együtt „sikeres mentőakciót hajtott végre”, az utasokat orvosi segítségben részesítették, majd átadták őket a görög parti őrségnek.

A Gorskov az orosz haditengerészet egyik zászlóshajója, amelyet a múltban hiperszonikus rakéták tesztelésére használtak.

A Meta nevű görög hírportálnak a parti őrségre hivatkozó jelentése szerint a kimentett migránsok Törökországból tartottak az Európai Unióba, mindannyian sértetlenek, és Kálimnosz testvérszigetén, Léroszon helyezték el őket, ahol illegális bevándorlókat regisztráló központ működik.

(MTI)

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: HANDOUT / RUSSIAN DEFENCE MINISTRY / AFP

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1dollar
2023. június 19. 20:59
Mekkora mosógép!
nempolitizálok
2023. június 19. 19:59
Elegánsan be kellett volna hajózni Bréma kikötőjébe, hogy házhoz hoztuk Merkel 2014-es bennragadt megrendelését.
Robert69
2023. június 19. 19:15
Egyébként az is lehet, hogy álruhában a mingráncsok közé elrejtőzött egyik átálló ukrán magasrangú vezetőt vették a fedélzetre................
Wendriner
2023. június 19. 19:08
És?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!