Brüsszelből üzentek a Wagner-lázadás kapcsán: ez csak orosz belügy

2023. június 24. 14:09

Charles Michel lehűtötte a kedélyeket.

2023. június 24. 14:09
null

és az EU szorosan figyelemmel kíséri a helyzet alakulását, kapcsolatban áll a G7-es partnerekkel valamint az EU-tagországokkal – írta szombati Twitter-bejegyzésében Charles Michel az uniós tagországok vezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke.

Michel arra reagált, hogy szombatra virradóra Jevgenyij Prigozsin, az Ukrajnával szemben vívott háborúban részt vevő Wagner orosz katonai magánvállalat vezetője azzal vádolta meg az orosz védelmi minisztériumot, hogy az a táborai elleni támadást rendelt el. Prigozsin szerint a Wagner-harcosok bevonultak az oroszországi Rosztov városába. Vlagyimir Putyin orosz elnök fegyveres lázadásnak nevezte a történteket, és kemény fellépést helyezett kilátásba Prigozsinnal szemben.

A brüsszeli testület elnöke Twitter bejegyzésében megerősítette továbbá, hogy az EU továbbra is „rendíthetetlenül” támogatja Ukrajnát és az ukrán elnököt, Volodomir Zelenszkijt.

(MTI)

Nyitókép: Arkady Budnitsky / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kikicsoda
2023. június 25. 02:22
A majdani tüntetések is ukrán belügy voltak. Akkor miért kellett beavstkozni?
letsgobrandon
2023. június 24. 17:05
akkor ki fog prigó zsoldosainak pénzt küldeni ?
stug
2023. június 24. 17:03
De azért néhány lengyel-ellenorosz zászlóaljat érdemes bevetni Belgorod irányába, biztos, ami tuti :))
Kormánypárti2
2023. június 24. 16:26
Tényleg csak "orosz belügy". Persze azért én olyan nyugodt nem lennék amikor a sok, sok atomtöltetet birtokló országban kitör a "belügy", mert egészen biztos vagyok benne, hogy néhány atomrakéta már tudja Brüsszel koordinátáit, és hát ilyen kusza helyzetben akadhat egy két piros gomb őrült. ;-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!