The Guardian: valós az esély Trump visszatérésére

2023. május 14. 17:13

A volt elnök népszerűségét az ellene indult bírósági ügyek sem csorbítják.

2023. május 14. 17:13
null

Ébresztőt fújt a demokraták számára véleménycikkében a The Guardian. A brit napilap cikkét jegyző Jonathan Freedland arra figyelmeztet, hogy Trumpot hiába ítélték el szexuális zaklatásért,

a népszerűsége töretlenül növekszik, míg ezzel párhuzamosan Joe Biden jelenlegi elnöké csökken.

Szerinte a demokratáknak el kell engedniük azt a reményt, hogy majd a bíróság a pályán kívülre helyezi a volt elnököt.

Freedland emlékeztet Trump egy 2016-os megszólalására, miszerint ha valakit lelőne a Fifth Avenue-n, a republikánusok akkor is rá szavaznának. Esélyeit az is növeli, hogy párton belüli riválisa, Ron DeSantis kaliforniai kormányzó egyre inkább háttérbe szorul.

A szerző rámutat arra is, hogy a friss felmérések szerint a jelenlegi elnök hat ponttal van lemaradva Trump mögött, ráadásul

az amerikaiak 63 százaléka úgy gondolja, hogy Bidennek már nincs meg a szellemi képessége a feladatai ellátásához.

A szerző szerint visszatérése esetén Trump „elhagyná” Ukrajnát, otthon pedig minden útjában álló intézményt eltakarítana. 

Fotó: Getty Images

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. május 14. 19:57
Bidenhez képest Trump egy Messiás.
sersem4
2023. május 14. 19:46
Hagyjuk az olyan cikkeket, ahol Ron DeSantist kaliforniai kormányzónak címkézi valami faszarc, miközben floridai. Köbö ég és föld.
olajfa1
2023. május 14. 19:38
Trump visszatérése Napóleon Korzikai visszatérésének a "médiában" -azaz az akkori újságok- nyilatkozataira hasonlít leginkább!... amúgy meg nagy lehet a "krém" ott Washingtonban ha már ekkorát fordult az újságok véleménye pár hét alatt...
budihazi gabriellák
2023. május 14. 19:20
Egy jogerősen elítélt köztörvényes erőszak tevő! Elítélték Donald Trumpot egy újságírónővel szembeni szexuális erőszak miatt Szexuális erőszak vádjában bűnösnek találta Donald Trumpot kedden a New York-i Legfelsőbb Bíróság: az exelnök a kilencvenes években szexuálisan zaklatott és bántalmazott egy újságírót, E. Jean Carrollt - aki egyike annak a tizenhat nőnek, aki szexuális erőszakkal vádolta meg a volt amerikai elnököt. Trumpot - aki végig tagadta a vádakat - hárommillió dolláros pénzbüntetésre ítélték, és további kétmillió dollárt ki kell fizetnie a perköltségek miatt. A polgári perben korábban a volt amerikai elnök azzal védekezett, hogy azért nem erőszakolhatta meg az újságírót,mert „nem is az esete",sőt, állította, hogy soha nem is találkozott Carrollal. Utóbbival kapcsolatban az a momentum buktathatta le, amikor egy tárgyaláson a volt elnöknek fényképeket mutogattak, az egyiken pedig felismerni vélte a volt feleségét, Martha Maples színésznőt, akivel közös gyerekük is született - csakhogy a képen valójában Caroll szerepelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!