Brüsszel fellendítené a lőszergyártást Kijev érdekében

2023. május 03. 19:57

Az uniós programmal Ukrajna járna jól, egymillió darab, 155 milliméteres tüzérségi lőszert kér, ezt tizenegy tagállam képes előállítani – számol be az Euronews.

2023. május 03. 19:57
null

Az Európai Bizottság (EB) több mint 500 millió eurót kíván félretenni a lőszergyártás növelésére Ukrajna megsegítése és az uniós tagországok készleteinek feltöltése érdekében – számol be az Euronews, amely azt írja, a lőszergyártás támogatásáról szóló törvényével az EB egyes iparági akciókat kíván finanszírozni, amelyek célja a lőszergyártás fellendítése az ellátási lánc javításával, gépek és munkaerő finanszírozásával.

Brüsszel még azt is lehetővé teszi az uniós országok számára, hogy a kohéziós és helyreállítási forrásokat védelmi iparukba irányítsák át. A program a harmadik része annak a szélesebb körű uniós erőfeszítésnek, hogy több lőszert és fegyvert szállítsanak Ukrajnába, különös tekintettel arra, amit Kijev kér:

egymillió darab, 155 milliméteres tüzérségi lőszerre

Az Unió szerint a pénz akár 60 százalékos társfinanszírozást biztosítana bizonyos projektekhez, a többi pénzt pedig a tagállamoknak vagy a cégeknek kellene előteremteniük. Ez egy egyéves terv, amelyet 2025 júniusáig kell teljesíteni, és főként azon tizenegy tagállam számára lesz előnyös, amelyek képesek előállítani ezeket a 155 milliméteres tüzérségi lövedékeket.

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BillyTheKid
2023. május 04. 06:40
De erről már volt szó, nem? Vagy hogy van ez? Néhány hetente valaki belebúgja az oxigénbe, hogy de jó lenne?
Mortis Rigor
2023. május 03. 22:18
Hiánycikk a lószar is. Intézkedni !
pemete jakab
2023. május 03. 22:03
Viktorka is beindította a fegyverkezést. Gondolom, csakis a béke jegyében fogunk fegyvereket gyártani belföldre és külföldre egyaránt. https://telex.hu/gazdasag/2023/01/11/hadiipar-hadsereg-gyar-export-zalaegerszeg-lynx-kaposvar-varpalota
krampus
2023. május 03. 21:37
Ki az a Brusszel? Ez pont mint a "piacok" idegesek , stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!